Quote:
smile4 kaže:
Dan
Sanjala sam pješčanu plažu i bistro jasno zeleno plavo more. Nešto sam govorila čak malo povišenim tonom. Sestrična il netko kao ona mi je "ispod glasa" govorio to nije u redu, nemoj tako govorit, ne smiješ tako govorit.
Nisam se obazirala iako me na prvu zaboljelo malo. A kosi se s mojim nazorom i uopće ne rezoniram s tim jer je to dio kolektivnog mnijenja i svijesti.
Pješčana je plaža, svijetli bež pijesak, predivan (iako preferiram kamenčiće ovdje sma oduševljena pijeskom i uživam, što me baš začudilo). More jasno, kristalno jasno. Blizu mene osoba, muškarac crnaca il mulat, tamnije puti. Ne razgovaramo, no meni je tako ugodno. Osjećam se izvrsno osim šte me sestrična il taj netko povlači "down" i uvjerava da sam u krivu na neki način. Ja gledam u smjeru mora, zelenila u daljini, par plami. Sunčano je. Jasno se vidi pučina. Nema valova. Mirno je. Plaža je skoro pusta osim nas i još nekolikicina ljudi svatko razbacan na svojem dijelu oaze...ima i djece. igraju se. smiju.. vlada sklad.
Ono što mi se zadnjih dana vrtilo u meni je osjećaj kao da nikamo i nikome ne pripadam i istovremeno da sam dio svega i svih. Cijeloga svijeta. I zanimljivo je da se osjećam kao da sam izvan Hrvatske. Sinoć sam izašla u šetnju upoznala strance i stalno srećem strance gdje god idem. Mogo vremena provodim uz more bez obzira kakvo jest. Dal burno il il mirno. Meni je predivno.
Hvala 
|
u simbolici snova more i voda općenito se povezuje sa osjećajima, točnije govoreći sa emocijama. također u realnom životu more privlači emocionalnije duše jer ih povezuje sa dijelom sebe koji nije tako čvrst i solidan, nego daje osjećaj kretanja i povezanosti.
glas sestrične je tvoj vlastiti glas, odnosno dijela tebe koji te nastoji utišati jer je nesiguran. to je glas uma koji se trudi negirati kako se osjećaš, ali ja mislim da više nije tako jak. u svakodnevnim situacijama taj se glas u glavi može "čuti" obično u obliku negativnim misli.
upoznavanje stranaca i osjećaj da ti je mjesto negdje drugdje su znakovi koji govore da doista trebaš promijeniti mjesto boravka, i to će se prije ili kasnije desiti. iako je hrvatska prekrasna zemlja postoji nešto vrlo stagnantno u općoj atmosferi što nije lako opisati. i to je zapravo razlog, a ne samo novac, što je mlađi (i napredniji) ljudi napuštaju.