Pogledaj jedan post
Old 14.03.2017., 15:04   #4332
Quote:
stupidisam kaže: Pogledaj post
Onako jedan mali pravno osvrt kao profi deformacija a nevezan za temu, kuca koju je svekar naslijedio od svojih roditelja ne ulazi u bracnu stecevinu. Bracna stecevina je ono sto je steceno za vrijeme braka, znaci ne ono sto je steceno prije braka. Ali i nasljedstvo koje je steceno od roditelja, cak ako je do nasljeđivanja doslo za vrijeme samog braka ne ulazi u bracnu stecevinu vec predstavlja vlastitu imovinu. Znaci sveki bi bila suvlasnica toga kada i njihov sin, samo u situaciji da svekar umre, a potpuna vlasnica samo u slucaju da se sin odrekne svog dijela nasljedstva na ostavinskoj raspravi u korist svoje majke, a sto je na dobroj volji djeteta, inace se prema zakonu nasljedjuje u jednakim djelovima.

A za dugove u braku je malo kompliciranije, ovisi za što su se uzimali krediti tj. za što ih je sveki dizala, ako su dugovi nastali zbog vlastitih potreba za njih svaki bračni drug odgovara vlastitom imovinom i polovicom bračne stečevine. A viksa u ovom slučaju nije bračna stečevina. Sve pod uvjetom ako je tako kako lily kaze.

Sigurno vas je ovo "zanimalo", ali morala sam

Kad se poziva na "vlasništvo", a ljudi zapravo pojma nemaju i misle da je sve što ljudi imaju u braku automastki suvlasništvo.
Ma jasno je to meni, ali da mog muža neka snajka ili zet nipodaštavaju jer viksa u kojoj jesmo je došla po mojim roditeljima, napiknula bi ih na cipeli van i složila ugovor o bračnoj stečevini na način da poslije mene, ak odapnem prva, to bude njegovo.

I sad ti reci da ne treba pravno sve uredit dok su ljudi još živi.