Quote:
E-Absynthe kaže:
Upravo pokušavam kroz svoje postove slikovito objasniti što je bio Jasenovac..
Kroz priče, kroz svjedočanstva..Tu možemo opipati istinu.
Brojke velike i male, na koncu su matematika.
|
O kojoj matematici govoriš? O ovoj?
"ČLAN UPRAVNOG ODBORA UDRUGE DR. SC. NIKOLA BANIĆ: KAKO SAM UZ POMOĆ RAČUNALNE TEHNIKE OTKRIO DA JE JASENOVAČKI POPIS ŽRTAVA MASOVNA PRIJEVARA"
http://croatiarediviva.com/2017/01/2...skom-tjedniku/
Quote:
Ono što je ključno jest to jasenovačko stratište i što se tamo zbivalo.
A. događao se neljudski užas.
|
Volio bih da osim pustog pamfletašenja, floskulašenja i etiketiranja te uopćenih optužbi podkrijepiš te svoje parole konkretnim primjerima. Znaš ono znanstveni dokazi i tako to kao što to godinama u brojnim svojim znanstvenim radovima čini mr sc Blanka Matković jer Jasenovac nije bio logor za istrebljenje nego radni logor gdje su logoraši bili spašeni pošto su radili za režim NDH.
Matković je u svojoj analizi suđenja zapovjedniku logora Jasenovac Dinku Šakiću kojem unatoč tome što mu nisu mogli dokazati niti jedno od dva ubojstva logoraša koja su mu stavljala na teret odrezali dugotrajnu zatvorsku kaznu. Kada tebe slušam kao da čitam njegovu pamflet optužmicu. Isti rukopis.
Molio bih te da pročitaš dubinsku analizu njegova suđenja koja se zasniva na znanstvenoj metodologiji naše najeminentnije povijesničarke po pitanju Jasenovca i Blaiburga mr sc Blanke Matković sa sveučilišta u Warwicku jednom od najbolji svjetskih sveučilišta za povijest čiji su profesori puni riječi hvale za našu znanstvenicu jer ih uvijek u svojim radovima oduševljava količinom dokaza tako da su njena istraživanja neupitna.
Poveznica na analizu Šakićeva suđenja, feljton ima 4 dijela.
http://croatiarediviva.com/2017/01/0...inku-sakicu-4/
Quote:
I, ponovit ću ponovo iz prijašnjeg posta, po pitanju kamo su nestali skeleti...Pa, iz zapisa svjedočanstva čujemo da je zapovjedništvo Prvog Ustaškog Obrambenog Zdruga / a.k.a. Ustaška Obrana imalo tri bojne.
Prva bojna je bila zadužena za sam logor, dok su dvije bojne (uz oklopnu bojnu / tj. brzi sklop) radile akcije čišćenja po Psunju, Papuku, od Pakraca do sve do Grubišnog Polja pa preko do rubova Krndije..
U čitavom tom prostoru možemo tražiti velike jame gdje su bili bačeni leševi i zakopani.
Dakle, većina ubijenih u Jasenovcu uopće nije pokopana tamo već je razasuta po selima..Vjerojatno okolnim.
|
Iznosiš vrlo intrigantne i potpuno nepoznate detalje oko misterije sahrane 80.000 leševa za koje jugokomunistička agitprop mašinerija tvrdi da ih je stradalo u Jasenovcu. Imaš li možda kakav dokaz za to? Ako nemaš onda su leševi tih 80.000 + stradalnika logora Jasenovac možda na Marsu? Ili možda nikad nisu ni postojali?
Quote:
Trifrtaljac, molim Te uzmi u obzir da Vice Vukojević nije osobito pouzdan izvor, a još manje cijenjen i vjerodostojan karakter.
Židovi su imali privilegije u Jasenovcu kada su tek oformio logor. Onda su postali grobari, također sa privilegijom..Kasnije su svi ubijeni.
|
Dobro majstore, ti opet po starom mene si našao pravit budalom? Po čijoj direktivi ovdje širiš laži? Nikad ne iznosiš niti jedan jedini argument, ali su ti puna usta tvrdnji kako je to bilo baš onako kako ti to kažeš? Zašto vrijeđaš našu inteligenciju?
Dokle god ne podastreš i jedan jedini valjani dokaza da se Vukojeviću ne bi smjelo vjerovati za ovu tvrdnju ja ću te smatrati najobičnijim trolom i provokatorom.
Quote:
Ponavljam, da ću nastaviti sa zapisima svjedoka koji su vrlo dobro opisali kako je funkcionirao Jasenovac...Alatom za smkanuća i punjenjem razbacanih raka. To je osnovna djelatnost i zadaća izvršne bojne Ustaške Obrane. Očistiti državu od njenih neprijatelja. Rasni zakoni vrlo jasno kažu tko su te osobe.
|
Evo ti jedan autentični zapis svjedoka iz logora Jasenovac koji pobija sve tvoje floskule i etiketiranja, pa mi reci što nije istina u njegovom iskazu.
Svjedok logora Jasenovac Zvonko Pajur: “Udba me prisiljavala da potpišem stvari kojih tamo nije bilo”
U jasenovačkom logoru bila je organizirana obrtnička škola/tečaj, koju su pohađali učenici iz okolnih sela, kao i dječaci iz hrvatskih obitelji upućeni na školovanje iz drugih dijelova NDH. Školu su pohađali i neki od dječaka iz kozaračkog zbjega koji je 1942. prošao kroz logor.
Tu povijesnu činjenicu još i danas može posvjedočiti nekolicina nekadašnjih seoskih dječaka koji su svakoga dana iz svojih domova odlazili u jasenovački logor na izučavanje obrtničkih umijeća. Nakon sedam desetljeća šutnje, zamolbi i uvjeravanja, ne previše oduševljen prijedlogom da ispriča svoju životnu priču iz djetinjstva, o tome je u svojoj kući u mirnoj zagrebačkoj četvrti u još mirnijoj ulici progovorio 87-godišnji Zvonko Pajur. Rođen je u Jasenovcu 12. veljače 1927. u obitelji oca Ivana i majke Terezije r. Runjaš, kao najmlađe od troje djece. Otac mu je bio poznati radićevac te, otvoreno govori, njegova obitelj nije ni malo voljela nekadašnji jugoslavenski režim i oduševljeno je pozdravila osnutak neovisne hrvatske države 1941.
Naime, istražitelji su tražili od mene da im opišem maltretiranje i ubijanje logoraša, a ja to nisam mogao ni htio jer, doista, nikada nisam vidio da su ustaše nekoga tukli, a pogotovo ubili. Znam da to danas zvuči nevjerojatno, neistinito, pristrano i sl., ali neka mi cijeli svijet padne na glavu – ne mogu potvrditi ono što nisam vidio!
http://narod.hr/hrvatska/svjedok-log...ojih-nije-bilo