Pogledaj jedan post
Old 30.05.2017., 22:43   #4018
Quote:
koka36 kaže: Pogledaj post
Pa stanje u Agrokoru je posljedica HDZ-a i toga šta se odgađa neminovno a to je stečaj...
Da je proglašen stečaj več sad bi Ledo, Jamnica i hrpa drugih firmi imalo nove vlasnike i uredno bi poslovali. Ovako su osuđeni na tiho polako uništavanje...

Zašto hdz - a?
Stanje u Agrokoru nije počelo prije šest mjeseci ili osamnaest koliko je hdz na vlasti u koaliciji sa mostom, ili četiri godine još prije toga koliko je sdp sa koalicijom bio prije toga na vlasti.
Nema ozbiljnije, značajnije stranke na hr sceni za čije se vladavine nije moglo shvatiti šta se u Agrokoru događa.
Ja sam kao nestučna jedinka znala da nešto ozbiljno šepa još prije sedam - osam godina na temelju logike. Agrokorov dobavljač Agrofruktus, jedna od firmi u sklopu koncerna u početku rada plačala je kooperantima robu u roku od trideset dana. Onda se to prolongiralo na devedeset. Nakon godinu dana na sto osamdeset. Zadnjih godinu i pol - dvije na tristo šezdeset pet. Robu koja ima trenutni obrt na policama, povrće i voće koje se prodaju u nekoliko dana kako uđu u skladište maloprodaje. Svakome sa imalo mozga jasno je da je novac nekamo nestajao ako se takva roba nje mogla platiti u trideset dana.
Je da sam ispočetka naivno mislila da Todorić tim novcem širi koncern, kupuje u Srbiji, Sloveniji, šta ti ja znam gdje sve ne firme, širi se na račun proizvođača sa beskamatnim novcem. Ali znala sam da nešto ne štima.
Dakle, nema na hr sceni nekrivca za nevođenje računa i nepraćenja firme koja distribuira trideset posto hrvatske prehrambene industrije. I koja je uz distribuciju i sama prerađivač i proizvođač, a sirovinu uzima sa hrvatskih farmi i hrvatskih ornaica.
Mnogima na ovoj temi nije jasno koliki je to obim cijelokupne poljoprivredne hrvatske proizvodnje, industrije, zašto je panika i zašto se Agrokorov stečaj usmjereno provodi.
JOHABI is offline