Pogledaj jedan post
Old 06.09.2017., 19:41   #13
Čušpajzek za garga mišicu i pellea - buča u paradajzu



stavite kuhati krumpir

sitno narežite luk i samo ga malo zažutite
dodajte narezani paradajz i papriku i pirjajte dok tekućina ne ishlapi
buču očistite i naribajte ili kupite na placu vrećicu već naribane
ubacite ju na pirjani paradajz, luk, papriku i dolijte vode toliko da je skoro pokrivena



dodajte što već volite; češnjak, mljevenu papriku, papar, sol,...ja sam ubacila i miks sušene mrkve, paršina, celera
ako treba dodajte i još ukuhanog paradajza
kuhajte u nekoj široj posudi i ne pokrivajte, buča je brzo gotova i tak zdunstana bi se mogla pretvoriti u kašu
često buču prethodno posole i onda dobro ožmikaju, ja to ne radim jer više volim da mi je čitava i ne zgnječena
skoro pa obavezan dodatak je kopar, koliko ga nekad voljela toliko mi je sad grozan pa kod mene nema šanse
ako volite ili ako ste pretjerali s vodom razmutite malo glatkog brašna ili škroba u vodi pa pred kraj zakuhajte

od onog krumpira s početka napravite pire
možete i kakav šnicl nabacit

__________________
Svijet ide svome kraju, Tralala.
polly is offline