Pogledaj jedan post
Old 23.10.2017., 15:33   #5257
Quote:
ja u kutu kaže: Pogledaj post
Jesam dobro povezala?! Zajedničko domaćinstvo, zajednička kuhinja i sve kaj s kuhinjom ide?! Dijelite sve? Sve ono što je prije nego li si ti došla ; bilo njeno/njihvo?!

Da si uštediš vrjeme moraš naučiti živjeti s taktom; životna inteligencija je to.

Sve dok tavica za palačinke nije u tvojoj kuhinji, tvom oramru, gdje taj prostor ima vrata koja ti možeš zaključati - dotle

Pitaš ju koja je tavica najbolja za palačinke, u kojoj ona kuha juhu inače, koji lonac je najbolji za gulaš.......
Peri s krpom s kojom ona pere; ili ju barem pitaj da s čime bi najboje oprala pod.

Vidjeti ćeš kako će komunikacija ići lakše i nećeš se snebivati . Lakše je tako. Jer, jebatga; nisi sama i nisi prva došla i nisi tavu ti kupila niti u njoj napekla stotine palačinki. To se zove poštivanje onog tuđeg i moć znanja da se drugačija generacija hendla na način da sami sebi ne izbijemo živce.

Samo si zamisli obrnutu situaciju. Svi imamo svoje navike, stvaramo ih godinama. Volimo svoje navike. Volimo juhu iz baš onog skrhanog lonca jer se u njemu junetina najbolje skuha.......
hahaha, nije stvar polovit koji lonac je za kaj, to sam do sad popamtila, frka je kaj sam prebrza, ne uzmem si cijelo jutro fraj da se pripremim za kuhanje ili čišćenje, znam za samo jednu vrstu krumpira i mrkve, a ne da ih ima više, ne znam da postoji kocka za juhu, da ima drugih začina osim peršina, soli i vegete i tak, a ne, ja si faca uzmem pesa i idem s njim u šetnju, pa sam onda na kompu pa onda v podne tek idem kuhat, ne čistim čim se nekaj zamaže neg ostavim za poslije i tak

a ona to sve unaprijed planira, već dan prije sastavlja jelovnik, kaj bu, kak bu, kuhano ili pečeno, dal bude poslije toga stigla još očistiti kupaonu, wc? za svako ima posebno sredstvo, posebnu krpu, čim je kap vode na podu evo nje da to izglanca da se pločice opet svijetle