Quote:
otherside kaže:
bok narode, ja isto razmišljam nabavit si maumau za stan. Prvo sam mislio na onu ćelavu sphynx, tak da se mogu svima hvaliti da me doma čeka slatka ćelava mica, ali kad sam skužio da su te, čini se jako rijetke, zaključio sam da bi onda mogao imati bijelu perzijku. Problem je što UOPĆE nemam pojma niš o mačkama osim one glupe ''cats would buy whiskas'' reklame, i ne znam koliko se linjaju a ja baš nisam naročito ažuran s čišćenjima (3 banke, samac, možete mislit..). Koliko dugo žive i je li smrde? Nadalje, užasno se bojim perja i ptica a navodno mačke vole lovit ptice i donosit ih doma. Stan je na 7. katu pa mislim da baš ne će dobit puno prilike za izlaz ali kaj ja znam - je li moguće to spriječiti? Umro bi da vidim krepanog ili još gore, polukrepanog goluba u svom stanu, ne zezam se. Jesam li ja uopće pogodan za mačkovlasnika? Kako one podnose putovanje na more recimo, oće mi pobjeć? Stalno radim i nema me uopće doma do navečer a htio bi imati nekog kućnog ljubimca. Ribice su mi prekomplicirane i prebedaste, zamorci su mi iritantni, pauci navodno smrde, o gušterima fakat pojma nemam...čini mi se da su mačke idealan izbor?
|
Hm...
1. Ako ti maca treba samo zato da se možeš hvalit da imas mačku te i te vrste, onda molim te, poštedi i nju i sebe
2. Da, mace se linjaju. Kao i psi, ljudi i valjda ostatak dlakavog živog svijeta. Nije to ništa strašno al' ako kao ja imas bijelu macu i stalno nosiš crno, osuđen si na svakodnevno četkanje odjeće pa računaj i na to.
3. Mace mogu doživjeti i 12-13 godina (najviše što sam čula) pa budi spreman brinuti o njoj toliko dugo.
4. Mace apsolutno ne smrde. Smrdi njihov wc ako ga ne čistiš redovito.
5. Bojiš se
perja i ptica 
Sumnjam da ce ti maca ulovit goluba na balkonu. Budući da živiš na 7. katu, ja ju ne bih ni puštala na balkon da ne bi slučajno pala (događa se). Možes ju kad je lijepo vrijeme iznijeti malo van na neku livadu da udahne svježeg zraka i gricka travu.
6. Maca ti neće pobjeć ako paziš na nju. U kojoj mjeri, to moraš sam procijeniti. Nisu sve mace iste.
Jesi li ti pogodan za mačkovlasnika, ne bih htjela prosuđivati. Mace su predivni kućni ljubimci
ako ih voliš, a to iz tvog posta nisam uspjela zaključiti. Ako imaš toliko sumnji, radije ne uzimaj macu. Ozbiljno.