17.04.2018., 15:22
|
|
Moderator
Registracija: Oct 2005.
|
Quote:
nnss kaže:
Popravljana mi je gornja trojka (lijeva s moje strane) prije pola godine otprilike, ali je ubrzo zub počeo lagano boljeti na hladno, s tim da su za vikend počeli bolovi duboko unutra i sve okolo, refleks čak dolje na isto popravljan zub jednom. Bol je dolazila u navalama, ali je bila jaka, skroz do sinusa unutra sam osjetila (inače, u zadnjih mjesec dana imam velikih problema sa sinusima, prvi put u životu). Zub reagira i na snažnije dodirivanje. Stomatolog mi ga je otvorio i rekao da se nešto čudno događa te krenuo s onom spravom koja piska i odbrojava od 10 unatrag...nakon više neuspješnih pokušaja je odustao i stavio lijek te naručio za 2 tjedna. Čudio se i rekao da je problem u tome što mi je kanal dubok i da ne može uopće do kraja doći i očistiti ga, a da je mali dio ostao. Rekao je da je živac mrtav, ali da mi hoće spasiti korijen (?). Kad sam popravljala jedan drugi zub, mi je rekao da imam jako uski kanal. Snažna bol na hladno mi se počela javljati i na donjoj petici desno koju je isto popravljao prije 3 mjeseca. Pitala sam ga već prije za slikati cijelo zubalo, pa je rekao da se na slici ne mora nužno pokazati problem. No, stvar je u tome da su meni u protekle 2 godine počeli takvi problemi sa zubima, a zadnji put su slikani 2004. Za četvorku dolje lijevo, koju je isto prije par mjeseci popravljao, sam ga pitala već prije godinu dana kakva je to točkica, pa je rekao da nije ništa. A to ništa je, kako sam i pretpostavljala bio karijes na početku. Sad imam istu takvu točkicu na gornjoj četvorci desno. S obzirom na sve probleme koje imam sa zubima ne znam da li da potražim drugo mišljenje? Da li bi trebala snimati zube ipak? Što još mogu poduzeti uopće? Također, da li postoje kvalitetnije plombe ili nešto što se može nadoplatiti za trojku jer je u tri mjeseca dobila mrljice i dio pocrnio. On je rekao da je pocrnilo zbog krvi koja je došla u dodir sa zubom.
|
Imaš li možda noviju rtg snimku zuba?
|
|