Quote:
ptae2000e kaže:
Da, za krajnjeg korisnika nema bitne razlike između bankovnog kredita i financijskog leasinga.
Kod operativnog nema otkupa vozila na kraju financiranja. Efektivno se plaća sama uporaba vozila; vlasnik ostaje leasing kuća.
Financijski može imati relativno velike rate pa se na kraju vozilo otkupi za simboličan iznos, ili male rate i značajan iznos za otkup.
Da ima muljanja - ima: traži da dobiješ unaprijed sve uvjete i ugovor i da ih na miru kod kuće pročitaš. (Meni jedna auto kuća nije htjela dati da išta vidim osim tek kad budem potpisivao, pa sam radije odustao od svega.)
|
Hvala na odgovoru.
Ako sam te dobro shvatio, i kod financijskog leasinga nakon isteka ugovora placas otkup?
Dakle, za primjer moja racunica: 20.000 + (48*1440) = 89.120 kuna i na to jos XY iznos otkupa, ili smatras otkupom cijelokupan iznos koji si platio autokuci nakon x godina financijskog leasinga?
Quote:
pilif12 kaže:
Novi auto uzimaju oni koji imaju novaca da bi ga mogli kupiti kasnije oni koji nemaju novaca
|
Ne bih se bas slozio. U autokucuma "polovna" ili "rabljena" su 90% rent a car-ovi ili operativni leasingi koji nisu otkupljeni. Rijetko tko u danasnje vrijeme kupuje nove aute u smislu dodes, platis cijeli iznos i odes. Dobro je, svako ima pravo na svoje misljenje. Tko moze, svaka cast. Za mene je to bacanje novca.