Pogledaj jedan post
Old 30.04.2018., 20:52   #4
Quote:
ptae2000e kaže: Pogledaj post
Da, za krajnjeg korisnika nema bitne razlike između bankovnog kredita i financijskog leasinga.

Kod operativnog nema otkupa vozila na kraju financiranja. Efektivno se plaća sama uporaba vozila; vlasnik ostaje leasing kuća.

Financijski može imati relativno velike rate pa se na kraju vozilo otkupi za simboličan iznos, ili male rate i značajan iznos za otkup.

Da ima muljanja - ima: traži da dobiješ unaprijed sve uvjete i ugovor i da ih na miru kod kuće pročitaš. (Meni jedna auto kuća nije htjela dati da išta vidim osim tek kad budem potpisivao, pa sam radije odustao od svega.)
Hvala na odgovoru.

Ako sam te dobro shvatio, i kod financijskog leasinga nakon isteka ugovora placas otkup?

Dakle, za primjer moja racunica: 20.000 + (48*1440) = 89.120 kuna i na to jos XY iznos otkupa, ili smatras otkupom cijelokupan iznos koji si platio autokuci nakon x godina financijskog leasinga?

Quote:
pilif12 kaže: Pogledaj post
Novi auto uzimaju oni koji imaju novaca da bi ga mogli kupiti kasnije oni koji nemaju novaca
Ne bih se bas slozio. U autokucuma "polovna" ili "rabljena" su 90% rent a car-ovi ili operativni leasingi koji nisu otkupljeni. Rijetko tko u danasnje vrijeme kupuje nove aute u smislu dodes, platis cijeli iznos i odes. Dobro je, svako ima pravo na svoje misljenje. Tko moze, svaka cast. Za mene je to bacanje novca.
-FliP is offline  
Odgovori s citatom