Pogledaj jedan post
Old 01.08.2018., 02:19   #1160
Quote:
Elysian kaže: Pogledaj post
Međutim... imam pitanje za vas koji radite s klijentima i mimo upworka itd... kako održavate dogovoren timeline? Imam dosta klijenata s kojima dogovorim rokove i sve super, sve pet, međutim to su ljudi koji su u poslovima (neki u većim, neki u manjim) i jednostavno znam da im je teško pratiti moj tempo i onda se nađem u tome da sve odradim sa svoje strane ali čekam njih po dva, tri tjedna samo da se saberu nazad i odgovore na mail.

Naravno, svaki put se ispričavaju, imaju poslovna putovanja, sastanke, p*m* ali helou, radimo posao, ne zajebavamo se... kako vi to rješavate? Penalima? Odustanete i čekate kad se jave-jave?
U ugovoru imam neke klauzule koje mi dozvoljavaju da ih otkantam ako se ne javljaju 30 dana, dosad to nisam upotrijebila, ali lakše mi je otkad znam da mogu.

Najbolje rješenje je iskomunicirati s njima unaprijed koliki im je to prioritet i koliko brzo oni mogu hendlati svoj dio tako da to ukalkuliraš u svoj raspored. Ja svojim klijentima napismeno objasnim da očekujem da budemo gotovi u tom i tom roku i da ako mi ne mogu odgovoriti na prijedloge unutar 2 radna dana, onda taj rok neće biti ispoštovan. Ako opetovano kasne, završit će na dnu liste i čekati da dođu na red nakon što odradim sve za druge klijente koji su ažurni.
(2 radna dana zvuči strogo, ali u pravilu šaljem prijedloge četvrtkom ili petkom pa imaju i vikend da si razmišljaju.)

Imala sam projekte koje sam uspjela završiti i prije roka jer su klijenti bili ažurni i dobro organizirani, a imala sam i projekte koji su se vukli po 6 mjeseci bez razloga... No ja sam u međuvremenu radila na drugim projektima pa mi čekanje na njih nije predstavljalo toliki problem.

Dok god ovih drugih nema puno, da se raditi. Ako ti oni čine više od 20-30% klijentele, e onda ih treba malo postrojiti.
morgana le fay is offline  
Odgovori s citatom