Quote:
Mačak Gaston kaže:
...jedino što je gotovo uvijek za dobru kavu potrebno napraviti duplu. Singl kava bude nekako nedorečena.
|
zato jer je "pravi" espresso količina kave od dva do tri srka. popije se na šanku unutar minute i odlazi dalje. zato je 7 grama dovoljno da okus bude bogat i pjena onakva kakava jest.
to što smo naučili doma nakuhavati turska sranja i točiti dva deci crne kave u šalicu je za druge prilike i druge kulture gdje se uz kavu sjedi satima i blebeće do iznemoglosti.
ja ne kažem do je nešto bolje ili da nešto ne valja, ali moramo znati zašto je espresso takav kakav jest.
ljudi misle da ako dobiješ što više kave u šalici da je to bolje jer će duže trajati pa će duže sjediti za istom šalicom. nije ni čudo da moraš povećalom tražiti dobar espresso kada svugdje rade razvodnjene verzije a sve zbog kupaca koji bi se vjerojatno žalili da mu daš macchiatto od tri gutljaja i kažeš da to tako piju u italiji.