Pogledaj jedan post
Old 10.01.2019., 01:49   #77
@saurus, vjerojatno si izgubila iz vida da su u tim istim zgradama nedavno mijenjane ili će uskoro biti mijenjane dimovodne instalacije, kao i bojleri. Investicija po stanu od oko 2.000 eura. Kad već spominješ umirovljenike, ne znam kolika je tvoja mirovina kad tako ležerno spominješ ove cifre, jer znam koliko su mirovine većine 'mojih' umirovljenika u zgradi. Također, njihova djeca, bez obzira na stručnu spremu i posao koji obavljaju, teško da mogu svaki mjesec uletavati roditeljima s 1000 kn, tim više što tim istim umirovljenim roditeljima treba platiti ponekad taksi, ponekad privatne preglede da ne umru čekajući socijalne doktore... Da ne spominjem mijenjanje stolarije, vanjske i unutarnje. Pa energetska obnova fasada... A što ćemo s onim umirovljenicima koji nemaju potomstvo i čuvaju stan za eventualnu zamjenu za smještaj u nekom jeftinom staračkom domu?

Tu su također troškovi ugradnje vodomjera, a razdjelnike grijanja i račune koji su nakon toga počeli stizati neću ni spominjati da nekima ne bi skočio tlak, pa ih strefio infarkt.

Trebalo bi vidjeti što participira ovaj iznos od 85%. Ako je to samo ugradnja lifta, onda to i nije 85%, već maksimalno 50%, ako ne i manje, za sve one zgrade na kojima treba izvršiti znatne građevinske radove da bi se lift uopće nekako uglavio.