Pogledaj jedan post
Old 04.06.2019., 14:36   #8
Quote:
berninho kaže: Pogledaj post
nastavi ti Ossasa - gušt je čitat postove
Kad me povlačiš za tipkovnicu, da ipak dodam nešto na ovo:

Quote:
berninho kaže: Pogledaj post
...
Kratki rezime, ako sam dobro upratio:
Endurace jest svojevrsni "ulazni" cestovnjak, kraći je pa je uspravniji od Ultimate što ga čini ugodnijim, možda i boljim izborom za duže vožnje, opuštenije vožnje, bajk koji nije predviđen za postizanje nekih boljih/jačih natjecateljskih rezultata....

Ultimate je "klasičan" cestovnjak sa agresivnijom geometrijom/aoerdinamikom s kojim "letiš" i osjetno dižeš prolazno vrijeme/tj. radiš značajniju vremensku razliku...uostalom voze ih Katusha i Movistar timovi
Meni se nije dalo tipkati po mobu ni paliti komp, a i drugi su ti već odgovorili pa sam mislio preskočiti, ali evo i moje mišljenje...
Znaš da cestovnjaka vozim tek cca 2 mjeseca i da je većina mog "znanja" prikupljena preko interneta, a ne iskustvom (pa uzmi sve što pišem sa rezervom)

Endurace je Canyonov endurance model i dobro si ga opisao, ali razlika između njega i Ultimate-a je puno manja nego između endurance i race modela drugih proizvođača.

Ja sam "agresivnost" geometrije promatrao kroz omjer Stack/Reach (pri čemu manji broj označava agresivniju geometriju pa je taj omjer u našoj veličini (M) kod karbonskog Enduracea 1,51, a kod Ultimatea 1,45.
Za primjer, kod Scott Addicta (endurance) za veličinu 56 omjer je 1,54, a kod Addict RC (race) 1,44.
Drugi primjer je Giant Defy (u M/L-u) čiji je omjer 1,538, dok je kod TCR-a (race) omjer 1,412

Ono što sam još gledao je visina Head tube-a (veća vrijednost, uspravniji i opušteniji položaj)
Kod Scotta je HT 185 kod endurance modela, a 160 za RC; Defy ima 190, a TCR 168 (dakle, preko 2cm razlike); dok kod Canyona Endurace (M veličina) ima 159, a Ultimate 155 (manje od pola cm razlike).

Razlika (4cm) koju Acheron spominje je zbog prelaska sa XL alu Endurace-a na L Ultimatea i normalno je da mu treba malo vremena da se privikne.

I ja sam pri prelasku sa Sirrusa na Enduracea pri prvoj vožnji (10km) malo osjetio leđa i mislio sam jesam li trebao zamjeniti 10cm lulicu sa 11cm i odmah ju staviti u -, ali vrlo brzo sam se navikao i ovo u subotu je prošlo bez problema sa leđima.

Ono što hoću reći (i što je mene mučilo prije odluke), Endurace je teško uspoređivati sa edurance modelima većine ostalih proizvođača.
Ako želiš opušteniju geometriju, trebao bi pogledati i druge proizvođače.