Pogledaj jedan post
Old 13.06.2019., 17:42   #45
Quote:
nemam-iksicu kaže: Pogledaj post
Hm, ne, uključeni su. Isto kao što je i moj koji puše kraj mene i ne čujem ga. Možda sam gluha?
Oprosti ako je ispalo kao "napad". Nije mi bila namjera. Samo sam htio skrenuti pozornost da ne bi trebalo subjektivne dojmove prezentirati kao činjenice. Netko bolje čuje ili je osjetljiviji.
U tvom slučaju, vjerojatno radi na dosta nižem broj okretaja, pa je i buka dosta niža. Možda je i toliko niska da je ambijentalna buka glasnija.
Ali nemožeš reći "doslovno 0", zato što definitivno nije tako.

Quote:
nemam-iksicu kaže: Pogledaj post
Da, poslodavac mi je škrt pa mi kupuje ventilator za 2600 kn . Ne, radimo u zaštićenoj zgradi u prostoru od grada i ne možemo ishoditi dozvolu za klimu. Stanari su se prošvercali, no mi ne možemo.

Doma mi je klima u hodniku, znači nigdje ne puše direktno. Problem koji ja imam s klimom je zatvaranje prozora, osjećaj ko da nemam zraka. To je moj problem općenito pa su mi na -15 prozori otvoreni na kip. Klima mi je uvijek na 23-25. Do prije par godina mi klima nije smetala, čak sam i spavala s njom. Što sam starija to me više nervira. A meni je stvarno uvijek vruće, više nego ostalim ljudima. Čak si i u autu radije otvorim krov nego da palim klimu.

I da, moji starci su nevjerni tome po pitanju dysona (pogotovo stari koji ima istu logiku kao i ti) dok im ga nisam preko vikenda posudila za doma. Sad si i oni razmišljaju o kupnji jednog, a imaju dvije klime u stanu.

100 ljudi 100 ćudi.
Meni osobno je krajnja ludost držati prozor otvoren na -15 ili na +30. Naravno da će biti uvijek vruće, kada se prozor drži otvoren i topli zrak ulazi konstantno unutra i grije podove, zidove i svu masu. Pa kuća bude kao krušna peć. Toplina se puno teže izvlači iz mase.
Da se ne spominje vlažnost zraka.. Po zimi uz otvoren prozor onda vlaga bježi van pa peku oči. A po ljetu ulazi unutra, pa se dodatno povećava osjećaj gušenja i topline.

Ovo za auto bokje da ne komentiram
Lijepo je kada je lijepo vrijeme i u prirodi se vozi lagano otvoriti prozor i sl. Ili da pustim svog bigla da mu uši vijore od vjetra. Ali voziti se otvorenih prozora ili krova u gradu po asfaltu i smogu.. Bljak. Ne samo da ne hladi, nego i smrdi i bučno je.

Idealno, da se ima novaca, imali bi svi rekuperatore. To je ventilacija koja ubacuju svježi zrak izvana u kuću, ali po zimi ga dogrijavaju a po ljeti hlade (pojednostavljeno rečeno).
Ali to je za vrlo rijetke džepove nažalost
davorradman is offline  
Odgovori s citatom