Pogledaj jedan post
Old 30.10.2019., 23:20   #2866
Quote:
Kerefek76 kaže: Pogledaj post
Moram priznati da ne kužim transakcije koje iznosiš. Kripto je za mene kripto

Možeš li to pojednostaviti na laički rječnik?

Netko(Rimac) je uplatio nešto po drugom tečaju na neki Neufund registriran u Njemačkoj s time da se transakcije odvijaju u Lihenštajnu a lova još nije sjela na Greyp a sve u svrhu da se prikupi 6 milja tokena u pretprodaji inače se cijeli dokap otkazuje. Lova je trenutno na nekom kripto računu i izvan je hrvatskog i njemačkog pravosuđa a u vlasništvu neke XY osobe koja praktički može cijelu lovu zadržati za sebe.

Jesam li otprilike pogodio/razumio stvar?

I ne razumijem dio o skupljanju love do 6 milja. Ako se ne skupi onda se otkazuje tj. nema love za Greyp. Jel to neki uobičajeni dokap u kripto svijetu?

Ovo postaje sve zanimljivije.
sve si dobro shvatio. ovo je prvi ili drugi takav dokap, ikad

kripto vlasnici tokena nece nikad postati suvlasnici greypa. to nije niti bilo predviđeno. vlasnik novog udjela ce postati neufund koji ce u njihovo ime držati udjel u greypu, a veličina udjela pak ovisi koliko ce se novaca skupiti u dokapu.

zašto 6mil tokena, cca 1,2mil eur? zato jer je posao kompliciran i iziskuje puno posla na udjelima Greyp d.o.o. u Trg sudu u Zagrebu. svi suvasnici greypa, a ima ih danas preko 10, moraju potpisati novi društveni ugovor i moraju napraviti dokap greypa kako bi tek tada taj novi dokapitalizirani udio prodali nefundu. to je u planu u 02/2020. tek tada greyp dolazi do novaca.

da se nije uspjelo skupiti 6mil tokena tada bi neufund vratio kripto ulagacima novac, a kompletni trošak postupka + 10% diskonta naplatio od rimca. dakle rimac je pušioničar ako dokap propadne, a ocito ne sjedi (više) na milionima eura. također, ovo je zadnja prilika da se provede dokap jer smiješne brojke planirane prodaje od +600 bicakala u 2019 se nikada nece ostvariti. sve skupa ih nisu ni 200 proizveli.

prije nekog vremena sam bio u greypu. regali skladišta su im napunjeni samo na mjestima koja se vide kroz vrata koja spajaju poslovni prostor i skladište. pogled na regale sa vratiju koja su u principu zatvorena otkriva potpuno prazno regalno skladište. da stvar bude još tužnija, to skladište koristi i rimac automobili.
ljutko is offline