Quote:
tiziana kaže:
U pravu si kad radis caj na taj nacin, cekajuci da se voda u salici spusti na 70 stupnjeva (?). Cajoljupci se ne bi s time slozili jer se voda izljeva preko caja, ali sto je, tu je.
|
Ne čekam da se spusti na 70°, ali znam da ne smije biti kipuća, pa pustim par minuta da se spusti temperatura.
Ne mjerim, nego pretpostavljam da je par minuta ok...tako sam pročitala.
Quote:
Ja vodu za bijeli caj zagrijem u grijacu vode do 70 stupnjeva, bez da najprije zakipi, tad je tad ulijevam u cajnik kojeg sam prethodno zagrijala toplom vodom pa u njega stavila listice caja.
|
Razumijem. Ti ugriješ vodu na idealnu temperaturu, pa onda cajnik griješ da održiš tu temperaturu. Čajnik ima displej s temperaturom? Pa zašto onda umjesto da griješ šalicu, ne zagriješ vodu par stupnjeva više, ako misliš da je dobro da šalica bude toplija?
Ja vruću vodu stavim u šalicu, pa nema šanse da temperarura bude pre niska. (osim ako zaboravim pa pustim pre dugo)
Quote:
(Off-topic: I topla bi se hrana trebala servirati u zagrijanim tanjurima.)
|
Da. Tako bi trebalo biti u restoranima. Ali... grijati tanjur za juhu koja je baš stvarno vrela (kao voda koja je zakuhala) ..nekako nema smisla.
Za drugu hranu, svakako.