Pogledaj jedan post
Old 26.04.2020., 10:54   #527
Kao prvo hvala ti puno što si uzeo vrijeme da čitaš i daš svoje mišljenje.

Što se tiče bockanja, mislila sam da nije baš onako oštro bockavo kao bor recimo. Prvenstveno je da napravi malo hlada za niže biljke, a za sjedenje sam mislila ono da sjedne jedno ( ja ) kratko nekada a da ne moram otvarati recimo suncobran, nisam mislila da mora bacati hlad za set za sjedenje za više osoba. Imam ja i veliki suncobran za sjedenje a vjerojatno ćemo raditi i neku tendu/pergolu u budućnosti jer tako velika terasa, otkrivena nije baš praktična.

Stabla iz prve opcije sam i ja svjesna da ako posadim ću za dvije godine morat ga u vrt. A kažem stablo u vrtu koje baca hlad na terasu nije uopće loša ideja ali to još ne znam gdje posaditi jer je vrt u fazi planiranja. A ne možeš stablo baš tako lako micati..

O zimskom vrtu jesmo razmišljali jer volimo biti što više u dodiru sa vanjskim svijetom i zimi. Ali smo shvatili da bi ako zatvorimo sve to ili bar dio onda manje svjetla dolazilo u dnevnu i spavaću ( iz obje se ide na terasu ). Velika dnevna uglavnom prima svjetlo preko dva prozora i vrata koji vode na tu terasu + plus kuhinjski i blagovaonski prozor na drugim stranama. A i ako je terasa zatvorena onda bi morali neke ploče po travnjaku pa dolje napraviti nešto baš vanjsko za proljeće i ljeto. Spustimo mi i sada na travu stol za jesti, ležaljku itd. kada želim baš biti u vrtu. Mislim da će se to vremenom pokazati koliko se terasa koristi i isplati li ju se zatvarati.

Nije meni problem ni osigurati toj biljci da je unesem negdje unutra zimi. A zamotati je malo i zaštiti uvijek mogu.

A imam i jednu malu terasu u potkrovlju na istok gleda, ideja je bila za sada nju zatvoriti u staklo pa držati biljke zimi. Treba onako naprijed samo staklo staviti. Uvučena je.