29.05.2020., 14:02
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2015.
|
Quote:
watermelon kaže:
Vecinske albanske opstine imaju 516 manje rodjenih to je udjel od 34,6%, sta prilicno odgovara udjel u rodjenima u prethodne godine. (35,4%)
Cudi me opstina Zelino, u blizini Tetova, imaju najbolju privredu od svih albanskih ruralnih sredina, u blizini se nalazi i Tetovska Slobodna ekonomska zona, ostavili me bez komentara, to je previse 24% manje rodjenih u jednu godinu.
Takodje ovo u Novo selo, makedonsko vecinska opstina, natalitet od 2 promila, sta se tamo dogodilo, znam da ima mnogo u inostranstvo i da mladi bjeze na veliko, ali 26 rodjenih u opstini koja imala preko 11.000 stanovnika.
Za 2 nedelje imacemo konacne po etnickoj pripadnost, moguce je albanci po prvi put da padnu ispod 7.000 rodjenih, kao i makedonci ispod 10.000, zavisno od tome ko je pao najvise u mjesane opstine.
|
Slazem se da Mjeshane sredine odlucuju. Isto treba da imamo u predvid da su i Roma i Turka dosta padali. Isto tako i Ostali (vechina se izjasnavuju Muslimani po nacionalnost). Ipak mislim da su Makedonci ostali iznad 50%.
|
|
|