Pogledaj jedan post
Old 27.06.2020., 01:03   #1985
Quote:
žutimedo kaže: Pogledaj post
Stolarija u BiH nije bez razloga jeftinija 30-40% jer ih rade od turskih recikliranih profila koji se uopće ne mogu uvest u RH da bi se radila stolarija od njih.

Takvo slično smeće prodaje i Laser.hr i bježi od toga.

Osim profila razlika je i u okovima jer vrata iz BiH možeš rukom savit kad ih otvoriš ako guraš istovremeno gornji i donji dio u kontra smjeru dok npr. na Salamander profilu takva misija je nemoguća,možeš slona okačit na vrata i nema uvijanja.

Uvijek kad se gleda uštedit se plati na kraju više.
Znam ljude koji su kupovali u BiH stolariju,tražili veze za prebacit i na kraju rekli da su znali što kupuju ne bi se upuštali uopće u takvu avanturu jer im se treći dan od montaže "objese" ulazna vrata i zapinju za pod ili se od dva krila prozora samo jedno otvara na kip ali bitno da je jeftnije.

Jeftina stolarija iz BiH može proći za neke pomoćne zgrade,radione,garaže i sl. ali ne za kuću.
Ne razumijem se baš u PVC stolariju, ali mislim da je ovo ipak generalizacija i da u BiH isto ima jako dobrih firmi koje rade kvalitetno, naravno da treba probrati (isto kao što u Hrv dosta firmi nije kvalitetno pogotovo kod ugradnje).

Meni su jako dobri prijatelji uzimalu drvenu stolariju iz BiH, doduše znali su od koga uzimaju, lik ima ozbiljniji pogon i oprema hotele itd... Prirodni furnir, jako dobra izvedba, vrata na magnet po mjeri, itd. Dakle odlična kvaliteta, došli na montažu u Zg. Barem 30-40% jeftinije nego kod nas za tu kvalitetu.

S time da to nije "džaba", niti jako jeftino, dakle na razini najjeftinijih ponuda sa slabijim materijalima koje ćeš dobiti kod nas.

Tako da, mislim da treba samo dobro probrati...
adriano670 is offline  
Odgovori s citatom