Quote:
žutimedo kaže:
Stolarija u BiH nije bez razloga jeftinija 30-40% jer ih rade od turskih recikliranih profila koji se uopće ne mogu uvest u RH da bi se radila stolarija od njih.
Takvo slično smeće prodaje i Laser.hr i bježi od toga.
Osim profila razlika je i u okovima jer vrata iz BiH možeš rukom savit kad ih otvoriš ako guraš istovremeno gornji i donji dio u kontra smjeru dok npr. na Salamander profilu takva misija je nemoguća,možeš slona okačit na vrata i nema uvijanja.
Uvijek kad se gleda uštedit se plati na kraju više.
Znam ljude koji su kupovali u BiH stolariju,tražili veze za prebacit i na kraju rekli da su znali što kupuju ne bi se upuštali uopće u takvu avanturu jer im se treći dan od montaže "objese" ulazna vrata i zapinju za pod ili se od dva krila prozora samo jedno otvara na kip ali bitno da je jeftnije.
Jeftina stolarija iz BiH može proći za neke pomoćne zgrade,radione,garaže i sl. ali ne za kuću.
|
Ne razumijem se baš u PVC stolariju, ali mislim da je ovo ipak generalizacija i da u BiH isto ima jako dobrih firmi koje rade kvalitetno, naravno da treba probrati (isto kao što u Hrv dosta firmi nije kvalitetno pogotovo kod ugradnje).
Meni su jako dobri prijatelji uzimalu drvenu stolariju iz BiH, doduše znali su od koga uzimaju, lik ima ozbiljniji pogon i oprema hotele itd... Prirodni furnir, jako dobra izvedba, vrata na magnet po mjeri, itd. Dakle odlična kvaliteta, došli na montažu u Zg. Barem 30-40% jeftinije nego kod nas za tu kvalitetu.
S time da to nije "džaba", niti jako jeftino, dakle na razini najjeftinijih ponuda sa slabijim materijalima koje ćeš dobiti kod nas.
Tako da, mislim da treba samo dobro probrati...