Pogledaj jedan post
Old 22.07.2020., 15:08   #4
OK

Zapanjeno je gledala u svoje mrtvo tijelo.
Jebote, zbilja postoji nesto nakon smrti! Nije imala formu, barem nije nista sputavajuce osjecala, samo je bila, ovdje i sada. Podigne ruku ispred lica, nista. Nista ne osjeca, samo mir, i sebe. Okrenula se prema ogledalu, nista se ne vidi. Kako bi bila sretna da je sada jos u svom starom tijelu, starom zivotu i da joj je netko otkrio postojanje zagrobnog zivota. Sada je ionako bilo svejedno.

Tijelo. Ona je sada samo mrtvo tijelo. Pogled je vratila na svoje tijelo, i gledala sebe, kako lezi na podu, pored kreveta, rukom stezuci rub prekrivaca. Nista nije osjetila.
Krevet? Zasto je krenula puzati prema krevetu u tim zadnjim trenucima? Zasto ne prema stolicu na kojem je lezao mobitel? Zar ne bi bilo logicnije da je krenula zvati pomoc? Polako se prisjecala svojih zadnjih trenutaka. Nevjerojatna bol, nedostatak daha i rusenje na pod. Panika. Osjecaj nevjerojatne panike. Znala je da je to kraj. Ali zasto nije probala zvati pomoc?

Prisla je krevetu i tada joj je pogled pao na otvoreni laptop koji je lezao srusen na podu. Valjda je pao kada je povukla prekrivac.
Otvoreni ekran je pokazivao samo jedan prozor, Obrisi Povijest u Firefox browseru. Opcija Sve je bila odabrana, samo je trebalo potvrditi odabir. Rukom koja to vise nije bila pokusala je kliknuti OK. Nista. Probala je opet, i opet, i opet. Nista.

Proslo je nekoliko dana. Jos uvijek je bivala u svom starom stanu, lelujava pojava koja bi ponekad u prolazu malo, sasvim malo, pomakla zavjese. I jos uvijek je povremeno pokusavala potvrditi svoj odabir. Obrisi sve, OK.

Konacno je i zazvonilo na vratima. Pa kucanje, pa lupanje, komesanje i dovikivanje. Vatrogasci su razvalili vrata, unutra su nahrupila neka poznata lica, i nekoliko znatizeljnih susjeda. Tijelo je zapakirano u crnu vrecu, proliveno je nesto suza. A sve na sto je ona mogla misliti je bilo; Obrisi sve, OK.

U praznom stanu su ostale samo ona i njezina sestra. Koja je, misleci da je sada sama, sjela na rub kreveta i uzela laptop u krilo.

Da nisam mrtva, sada bih umrla od srama, pomislila je.
__________________
KURAC!
Foto natječaj 586 - Livada
Sabaa is offline