Pogledaj jedan post
Old 24.07.2020., 18:33   #875
Quote:
vedizzle kaže: Pogledaj post
Pozdrav! Ima li tko ovdje sa područja Zadra da koristi Tele2 pokućni internet? Zanimaju me iskustva iz prve ruke, osobito što se tiče same brzine i pinga.
Evo ti iz prve ruke - uzeo pokućni bez UO, čisto jer ima više loših nego pozitivnih iskustava. Primjena standard sezonski, kuća s 4 apartmana (lokacija Vrsi). Mala napomena, nisam očekivao brda i doline jer se ipak radi o mobilnom netu + uzeo sam u obzir mentalitet prodaj neovisno da li možeš isporučiti uslugu.

Glavni router MR6400 + WA801ND kao AP (spojeni ethernetom) - cijela kuća pokrivena wirelessom s terasom i parkingom + QoS mada ne znam zašto sam to uopće konfao.

Problem je naravno u Tele 2. Prvo sam potrošio cijeli dan na postavljanje routera na najbolju moguću poziciju. Onda sam gledao da li mi treba dodatna antena (tipa iskra) kako bi povećao range - nije pomoglo, sva sreća pa sam posudio antene. Onda sam potrošio neko vrijeme na konfanje 3g/4g mreže i došao do sljedećeg zaključka:

1. Only 3g način rada najbolje funkcionira u odnosu na only 4g ili combined/preferred.

2. Snaga signala ne ide ispod 50% (za 4g) i 75% za 3g, neovisno o jačini signala brzina ostaje ista

3. Brzina ima onaj ajme majko faktor. U 6. mjesecu sam uspio hvatati 15/5 i rekoh ajde ako bude oko 10tke vrh. U sezoni (kraj 6., 7. i 8. mjesec) su brzine 6/5 (00:00-08:00 cca), 4/2 (08:00-18:00) i grand finale 2/2 (18:00-00:00). Ako je vrijeme loše bazna stanica se može još malo opteretiti (ipak su ljudi doma) i brzina pada ispod 1 mbit. Također krepavanje veze više puta dnevno je također faktor.

4. Kako bi isključio router ili neku višu silu iskoristio sam mobitel kao router. Promjene nikakve, čak štoviše znalo se dešavati da imam većih problema s netom.

Suma sumarum hrpa ljudi na valjda jednoj baznoj, brzine nikakve i jedino što valja na ovom području je A1 no onim nemaju neograničeni net + imaju neku idiotsku logiku da uz homebox moraš uzeti njihov router iako kasnije možeš ubaciti sim karticu u drugi uređaj.

Naravno sam centar Zadra bi mogao biti bolji no nekako sam skeptičan.
Marion31 is offline  
Odgovori s citatom