Pogledaj jedan post
Old 17.01.2003., 23:25   #81
Quote:
FRANCUSKA SALATA kaže:
Meni je najsmješnije bilo kako je kirk pričal sa spockom( i čuo njegov glas( ) a vulkancu mozak na jednom mjestu, a glasnice na drugom.....

A tek kako Spock asistirao na operaciji??????????????????
U p.m, ovo danas je bilo previše i za startreck.....
Najalost nisam bio u pravu glede epizode. bones nije rekao svoju standardnu recenicu a Spock je imao povez na glavi. ali bio sam pravu glede toga da ce elijenke biti hawt. Tome zaboravih dodati da ce garant opet seksisticki prikazati zene sto su - naravno- i ucinili:

Krick: "gdje je Spockov mozak?"
Glupa zena koja je glupa jer su sve zene GLUUUUPEE: "Sto je to...mozak?"
Krick:"Vodite me svojem vodji!"
Zena:"Sto je to...vodja?"
Krick: "Ti me odvedi k njemu."
Zena:"Sto je to...ti? Sto je to...njemu? Sto je to...sto? Sto je to..." You get the picture.

kasnije:

Scottie:"Ovaj kompleks je prenapredan. Ove zene nikada ne bi mogle sagraditi ovako nesto!"

I jos kasnije:

Spock:"Fascinatno! cini se da je ovim zenama mozak atrofirao!"

Epizoda dobiva dodatne glupo-poene zbog prizora Spocka koji hoda poput Frankensteinova cudovista sa walkmanom na glavi dok Mc Coy upravlja njime daljinskim za televizor.

Ali, on the brighter note mogu reci da je jucerasnja epizoda bila za promjenu cak DOBRA.
And I do mean it! Fakat je bila zanimljiva i cak dobro zamisljena. Radilo se - za neupucne - o upadu u Neutralnu zonu i dalje u teritorij Romulanskog carstva. Krick je to - barem naizgled - ucinio samoinicijativno i bez dopustenja Federacije i Starfleet. Ne da bi me to uopce cudilo kad je Mr. Macho Ego Trip u pitanju al dobro sad...
Uglavnom, presreli su ih Romulanci, presli su na njihov brod, Kirck se pretvarao da ima napade bjesnila itd... i na koncu je ispalo da je sve ovo bila lukava varka Federacije da se ukrade romulanski uredjaj za prikrivanje brodova. Al to uopce nije bitno. Niti je bitno kaj Federacija zapravo ispada negativac jer osim kaj krsi svemirske sporazume i tudji suverenitet takodjer prisiljava svoje oficire da kradu i lazu poput lopova. Niti je bitno kaj je plan zapravo bio *glup*.
Ono kaj JE bitno jest da je kapetan romulanskog broda bila zena. I ta zena je bila pametna. I karizmaticna. I lukava. I dobar diplomat. Nevjerojatno! Nakon svih onih trebica teleceg pogleda, ovo je bila prva *normalna* zena u povijesti Star Dreka! I jos je htjela lukavo namamiti Spocka na svoju stranu obecanjem boljeg polozaja ako izda Kricka. I jos je s njime argumentirala logicki. I jos je Spock skoro i pristao i pored toga bio zaveden od nje. Ma nevjerojatno!
Najbolja mi je scena bila kada se pred kraj epizode prebace svi na Enterprise. Romulanski brodovi zaprijete da ce unistiti Enterprise na sto ih Krick upozori da ima njihovu kapetanicu i da ce se s njome sluziti kao taocem (usput, vrlo herojski od tebe Krick!). Na to zena mrtva hladna poruci Romulancima: "Unistite Enterprise i mene s njim."
Cak je i glupi Krick ostao bez teksta na to.
Na koncu su se izvukli zahvaljujuci ukradenom i namontiranom uredjaju za prikrivanje jer ipak nismo mogli dopustit da Enterprise strada, ne?
Mislim, epizoda nije savrsena i mogao bi nabrajati rupe u logici no, nakon svih onih "Joj, gle nalazimo se na drugom kraju svemira gdje se - kojeg li slucaja - takodjer razvila ljudska rasa koja je prosla iste faze povijesti kao i mi na Zemlji, nije li to bas zanimljivo a sada ajmo vidjeti koga ce Krick danas zbarit!", ovo je bilo nevjerojatno pametno.
Glupinickname is offline