Quote:
bistabil kaže:
Ne bih se slozio, obojica su odradili poprilicno dobar posao, pogotovo kada se uzme u obzir koliko su cesto zavrsavali u 2 ili cak 3 na 1 situacijama.
|
Mi imamo mentalitet po kojem je svaka pojedinačna predstava čudo koje će vječno trajati, do naredne prilike kada se to isto čudo strpomizdi u katastrofu.
Naravno da je to izgledalo "impresivno" kada se utakmica pretvorila u dominaciju u drugom poluvremenu, mi ih silovali po njihovom desnom boku, na kojem im je debitirao mladac, još opterećen kartonom. Dvojac Melnjak/Bradarić zapravo nije bio testiran "pod punim opterećenjem".
I naravno da Bradarić ima praktično cijelu karijeru ispred sebe da se realizira u kvalitetnog beka, međutim to trenutno nije, a pogotovo na reprezentativnoj razini. Tu se pita nešto i protivnika, a i ostale suigrače, treba imati razrađene mehanizme sa susjednim igračima, a nama se upravo dogodila smjena generacija.
Quote:
Sommer Kind kaže:
Mi se sa FRA nosit ne mozemo, Mbappe je igrac za kojeg mi rjesenja nemamo. No nije samo on na terenu, tu su i ostali jel. Vidli smo kako su nase mlade majmuncice izvesali Griezmann i ekipa. Mi eventualno njihovu B ekipu mozemo dobit, A nikako!
|
Ako u zatvoru gologuz stalno skupljaš sapun s poda, velika je šansa da će te netko naguziti.
Tako je stvar i s francuzima: kada gledaš rezultat, onda je to razbijanje. Na kraju i jest bilo, rezultatski i malo nerealno...
Međutim kada gledaš utakmicu po fazama kako se razvijala, možeš uočiti kada je to prevagnulo na koju stranu i s kojim događajima se podudaralo: je li to pad nekog igrača, nepravovremena zamjena, drugačija taktika, na koju nisi odgovorio...
Slažem se da francuzi jesu jači, ali nisu toliko jači koliko su stabilniji, njihova igra nije podložna tolikim oscilacijama koliko je naša. Me ne možemo povezati dva poluvremena iste utakmice u ujednačenoj kvaliteti.
Mi nemamo tolike rezerve koje oni imaju, tek ako cijela momčad odigra očekivano po svim pozicijama i Dalić pravovremeno poprati promjene s klupe, mogli bismo odigrati vrlo ravnopravnu utakmicu. S tim da bi to njima bio "jedan dan u uredu", utakmice koju igraju vrlo često, a nama izdanje za pamćenje.
Mislim da bi Dalić to trebao prepustiti nekome drugome, on je izvukao maksimum od senatora koji su bili dovoljno autoriteti sami po sebi na terenu i on im je bio samo najbliži navijač i motivator..
Sada treba potpuno dizajnirati novu obranu, preživjeti tranziciju u vezi (Modrić vidljivo kopni i u samo jednom poluvremenu) i postaviti igru prema novom materijalu koji imamo...