Pogledaj jedan post
Old 18.04.2021., 22:05   #1760
Gospon lalala123 uvijek me fasciniraju vaši opisi :)

Quote:
lalala123 kaže: Pogledaj post
@.... "kike_zg" ...@

ovoj priči malo "fale druge okolnosti", pa čak i naizgled banalne okolnosti (i sve se to onda svodi u sferu "hipotetski i nagađanje")
najlakše je napisat "treba punomoć" (a x-puta sam priložio ovdje javno tih raznih punomoći)
Dakle ovdje fale daljnje "informacije".. npr.
1.) Što precizno smatraš "autokućom".. (?).. jer govorimo o vrlo širokom spektru "prodavatelja automobila".. - a dobrom dijelu njih svakako NIJE preporučljivo slati neke novce unaprijed - dok to kod drugih nije nikakav problem.. - uglavnom nema ničeg konkretnijeg o tome - o čemu govorimo..
(Badava je svaka punomoć, i neke idilične priče o tečetu, što će "usput dovest auto".. - ako je prethodno trul izbor auta / "autokuće", ili će se - nedobog - "izgubit i novci i auto"..

2.) Nedostaje bilo kakav info o "vremenskom momentu".. dakle o tome "kad se priča treba odvijati" ("kad tetak putuje prema HR" ?) - eventualno "kako se tetak vraća za Berlin" ? (jer ne stavi se "usput" auto u prtljažnik nekog drugog auta, pa se doveze..)
Vrlo vjerovatno bi tetak trebao "dizati tzv. transferne zoll-tablice" (što je u ovom razdoblju vrlo zafrknuta, da ne kažem "nemoguća" misija).., da li je išta od toga "jasno" (?).. a čini mi se da nije ništa jasno.., i da uključujući tetka - nitko nema pojma ništa..

3.) U takvim nepripremljenim okolnostima tad dolazi do "kaosa", kašnjenja, ishitrenih odluka, spoticanja na raznim "zamkama", zaboravljanju sveobuhvatne papirologije, itd..
Da se shvatimo pravilno.. NIŠTA od toga nemogu "tvrdit", jer jednostavno neznam sve ovo što je "s upitnicima"..

ali će biti mala - do nikakva pomoć od toga, ako ovdje napišem "tribala bi tetku poslat punomoć".., čak ne triba slati "poštom", sasvim je dovoljno e-mailom (uz dodatak kopija obje strane osobne karte)
- jer ti pišeš pitanje s formulacijom "sad me zanima koji je postupak da tetak preveze auto do HR?"
Dakle triba ti u principu "cijelokupno postupanje od A - do Ž" (korigiraj ako nije tako) - a to je s ovakvim ulaznim navodima "nemoguća misija"..

1) Hvala na brizi ali nisam nekakva glupačica koja će proslijediti 'krvavo stečeni novac' nekoj neprovjerenoj kući.. U krajnjem slučaju novce mogu uplatiti na tekov račun u DE. Dogovoriti ću se s njim što je najpametnije..

2) Zašto je u ovom razdoblju nemoguća misija podići 'transferne zoll-tablice'? Zbog korone? Tetak planira u 5. mj za Zagreb (tj čeka mene da odaberem auto koji zadovoljava moje prohtjeve). A u Berlin se vraća avionom..

3) Neće biti nikakvih kašnjenja, nepripremljenih sitaucija itd.. Tetak je u penziji (živi u Berlinu) i ima vremena napretak..
Jedno vrijeme sam čitala redovito ovu temu i ne mislim da je unos auta iz DE nekakva znanstvena fantastika..
Pošto se je tetak ponudio da će osobno dovesti auto (šta ćete čovjek voli Kroejšu i Zagreb) ne vidim potrebu da bi trebala osobno ići u Berlin. Jel dovoljna punomoć (plus kopirani dokumenti) da može sam podići auto iz autokuće i zoll tablice? I htjela bih uz zoll tablice dodatno ugovoriti i nekakvo kasko osiguranje od tjedan dana(da auto bude osiguran do dolaska u Zagreb)..Jel to moguće?

Možete li mi molim Vas poslati primjer punomoći koje trebam napisati (na njemačkom) i ovjeriti kod javnog bilježnika.. Još bolje ako ne moram slati poštom, ako sve mogu skenirati i poslati mailom..

Hvala Vam na odgovorima!
kike_zg is offline  
Odgovori s citatom