Tema: Osigurači
Pogledaj jedan post
Old 06.06.2021., 13:25   #349
Quote:
Gorgo kaže: Pogledaj post
Uh nista ja to ne kuzim... Ironija je sta je aparat pod garancijom a ja ne mogu dokazati kvar. Po tvome bi mi trebao onda to rijesiti servis od aparata.
Ali ako je do aparata zasto onda ne izbaci osigirac kad ga ustekam u drugu uticnicu. Katastrofa koja zavrzlama. Kome da se onda obratim da mi rijesi to?
Jasno mi je da ne kužiš.
Nije prije par godina kužio ni ovlašteni serviser za moju novu perilicu, staru manje od mjesec dana, dok je kao došao "na popravak". Odmah je počeo pa to je nešto na kući itd. A ja njemu, daj ti da mi isključimo RSO. Pa kako vi to mislite, od kud vama ta ideja. Pa ugradim ja drugi novi... Ma isključi ga i neka radi. Pred njim sam ga sam isključio i pustio mašinu u rad. Gleda on i veli ma svaka čast, ja to ne bi nikad tako otkrio. Rekao sam mu bez uvijanja da to znam da on ne bi, ali i mi drugi nešto znamo. Dan danas više nikad nije fidovka izbacila radi perilice.
Ako imaš servisera kojem moraš tvrdoglavo i posebno dokazati, neka on fino sjedi pokraj perilice, danima ako treba pa neka ulovi dok fidovka okine. Takvi su to kvarovi. Neki put isključuju uzastopno, a neki put onda kad ne treba, ali nikad kad ti treba.

Daj da se nas dvoje prvo i ponovo točno dogovorimo - da li tebi izbacuje osigurač ili zaštitna FID sklopka?
Fidovka ne izbacuje radi osigurača, a osigurači ne štite stroj ni tebe, nego električnu instalaciju od požara...

A tvoj serviser neka isproba i ostavi stroj u radu par dana bez RSO filtera pa se onda dogovorite, da li je FID još izbacivao ili nije.