Pogledaj jedan post
Old 18.11.2021., 15:03   #4407
Quote:
flatlajn kaže: Pogledaj post

Dio vezan uz upise iza 1.4. je stvarno u svim preporuka struke da se iza tog datuma ne započinje adaptacija jer se dijete ne uspije prilagoditi a vec upadne u ljetni rezim koji je kaotičan. Jasno da se prilagodba moze odraditi bilo kada, nitko ti Nece zabraniti ali ako se ne mora uvijek Ce preporuci da se izbjegne upis pred ljetne mjesece. Mi smo kretali u jaslice sa 15.4. pa su mi taj dio objasnili ali izabrali smo privatni vrtici gdje nema spajanja grupa osim 2 tjedna u 8 mjeseci da bi djetetu bilo sto lakse jer je jednostavno moralo krenuti u jaslice ali realno krenuti u vrtic 1.6. koji ce od 15..7. raditi u dezurstvima nije dobro za dijete ako se ima izbor.
Upravo tako.

Kolegice su bile fer i rekle sto ce se dogoditi, a ne da netko ne zeli dijete na adaptaciji.
Kod nas spajanje grupa krece vec od 10.6. jer se predskolci ispisuju i puno djece nema zbog blagdana pa se koriste stari godisnji odmori. Od 1.7. smo svi ispremijesani i to sto sam ja tada u vrticu uopce ne znaci da cu biti s djecom iz svoje skupine.
Vida36 is offline  
Odgovori s citatom