moj stariji je trebao krenuti u vrtić kad mu je seka imala mjesec dana. on je tada imao godinu i 7 mjeseci. ja sam stalno odgađala, prvo zbog njega, da mu ne padne teško prilagodba na bebu i na vrtić, a onda i zbog nje i raznih bolesti koje bi donosio iz vrtića.
na kraju je ostao doma cijelu tu godinu i krenuo tek sljedeću jesen. bilo je teških dana, ali nije mi žao što sam tako napravila.
vrtić smo svaki mjesec plaćali 40% cijene, nismo ostali bez mjesta.
mlađa je trebala krenuti s 2 godine, ali je u međuvremenu stigla treća seka i ja sam opet na porodiljnom pa će krenuti s 3 godine.
sad smo svi doma već 2 mjeseca i bit ćemo sigurno još mjesec dana da se prilagodimo svi na novog člana i izbjegnemo boleštine. isto nije svaki dan pjesma, zna biti kaotično s njih troje.
meni je lakše kad su doma i kad nema vrtićkih bolesti, a općenito nisam neki ljubitelj vrtića dok su mali. sretna sam i zahvalna što imam tu opciju da ne moraju ići.
imam i pomoć otkad je srednja napunila 6 mjeseci, tako da nisam dugo bila sama s njima dok muž radi.
mi smo se tako organizirali i tako nam odgovara.
frendovi isto imaju troje djece i bebu od 2 mjeseca kao mi. njihovi stariji idu u vrtić cijelo vrijeme, nisu ih ostavljali doma jer njima tako više odgovara.
tako da vidite kako će vama kao obitelji najviše odgovarati.
moj prijedlog je da ne razbijaš previše glavu unaprijed. svakako upišite dijete u vrtić da imate opciju, a onda na jesen vidite kako ćete. bilo bi super kad bi mogli odraditi adaptaciju prije nego dođe beba, da ne bude previše promjena odjednom. ne znam je li to moguće?
|