Quote:
Ego kaže:
Nitko ti ne garantira ništa, ali statistike su vrlo jasne.
|
Ako ti nitko ne garantira ništa zašto su onda ljudi dobili otkaz na temelju odbijanja cijepljenja?
Zašto ja ne mogu u knjižnicu i poštu?
Ako zahtijevaš pošitvanje mjera onda treba postojati i recipročna odgovornost. Ako ti se nešto desi temeljem cijepljenja trebaš imati garantiranu njegu i odštetu koja prima obitelj u slučaju smrti ma kako rijetke bile.
Gdje je odgovornost i "garancija" za valjanost cjepiva?
Eto, ja sam danas kupio usisivač.
Ima garanciju 2 godine. Ako nisam zadovoljan njime ili ako nešto ne valja mogu ga vratiti u roku 7 dana i dobiti natrag lovu. Ako se nešto pokvari imam servis u garantnom roku. Ako je kvar nepopravljiv onda dobivam novi usisivač. Ako slomijem vrat uslijed loše ergonomije usisivača onda imam mogućnost tužiti proizvođača (koštalo bi me ali postoji pravna mogućnost).
Što je sa cjepivom?
U slučaju nuspojava koje bi me učinile invalidom ili u slučaju smrti?
Tužiti proizvođaač cjepiva ne mogu jer je RH potpisala ugovor sa njima i oslobodila ih sve pravne odgovornosti.
Tužiti državu ne mogu jer je cjepivo "dobrovoljno" i nitko me nije kakti prisiljavao.
Nikakvu odštetu ne mogu dobiti a čak niti od životnog osiguranja. Niti jedno osiguranje još nije platilo odštetu u slučaju smrti ili invalidnosti zbog cjepiva jer je glavni argument svih osiguravajućih društava uvijek - cjepivo nije obavezno.
Dokazivanje povezanosti cjepiva i smrti/invalidnosti je na Halmedu i nikakve mogućnosti utjecaja ili žalbe na njihovu odluku nemam. Mogu ih tužiti a onda nakon par godina sa presudom koja bi možda išla u moju korist mogu tužiti državu koja ima isti argument kao i osiguravajuće kuće - cjepivo nije obavezno i cjepivo je eksperimentalno (pravno gledano).
Da je takva situacija bila sa usisavačem ne bih ga kupio.
Pošto je tako sa cjepivom moja odluka je da se ne cijepim a bilo kakve prisile i nagovaranja smatram napadom na svoje osobne slobode.
Sve ovo sa cjepivom liči na ilegalno prodavanje Viagre...
Možda ti pomogne u seksualnom životu, možda ne. Možda te ubije a možda ne. Tko je odgovoran? Nitko jer je stvar ilegalna i kupio si na crno bez ikakvih garancija.