Quote:
dje-CAk kaže:
Kako je moguće da se na VMD zgradama npr. to ne događa da ljudi zagrađuju baklone i lođe ili na bilo koji drugi način mijenjaju fasadu? Što piše u međuvlasničkim ugovorima tih Pionir zgrada? To da je fasada zajednički dio svih suvlasnika je po defaultu, ali opet ugovorom može biti uređeno drugačije. Tko bi trebao spriječiti takve intervencije na fasadi? Možda je najbolje potpuno maknuti balkone jer ionako ih većina koristi kao skladišta i izvana se vidi što sve stavljaju na te baklone. VMD po meni ima odlično rješenje s onim griljama koje se sklapaju pa može biti otvoreno i zatvoreno.
|
Nije stvar do graditelja nego do ljudi. Evo primjer Lovinčićeva zgrada ima zajedničku antenski sustav sa satelitskom antenom ali jedan pametnjaković uredno "instaliral" svoj tanjur - nek se vidi

Ja imam balkon na zapad i po ljetu ( pola godine) ga poslije podne stvarno ne možete koristit. Neki su stavili tende, neki rolete tako da i to na neki način "mogu" razumjeti. Mislim da bi stanari trebali zajednički odlučiti kako riješiti takve situacije i da bi to trebalo biti unificirano za sve isti li tko će to uskladit to je već druga stvar

Prijatelji imaju balkon na jug i mogu reći da je to savršeno za veći dio godine i oni nemaju nikakve potrebe za bilo kakvim intervencijama.