Quote:
Page kaže:
Ti bi sada mene dehumanizirao da bi pokazao dubinu svoje ljubavi i brige za sve ljude, cvijeće i drveće na svijetu.
Moji kriteriji su vrlo jednostavni – ljudski.
Sve koji se mogu spasiti, osobito mlađi, se moraju spasiti. Ne vidim po čemu je smrt od corone mladog čovjeka tragičnija od smrti mladog čovjeka u prometu. Osobito ako u prometu, ipak, mogu lakše utjecati (statistički i empirijski) na ishod.
Ne vidim niti jednog razloga da je smrt 146 mladih u prometu statistički podatak dok smrt 35 mladih od corone uzrokuje blokadu cijelog obrazovnog sustava i ozbiljne poremećaje u razvoju. Bilo u socijalnom, sportskom, umjeničkom, edukativnom ili bilo kojem drugom području.
Bitno je da se u slučaju uvođenja mjera moralo ciljati skupine (dobne, spolne, socijalne – bilo koje) da mjere donose najbolje rezultate. To se nije učinilo i onda se krenulo iz greške u grešku.
Sprega politike, medija i „struke“ u zastrašivanju je kreirala distopijski svijet koji normalni građani, jednostavno, nisu vidjeli i ne vide oko sebe. Naprotiv, svi realni parametri su pokazivali i pokazuju da je ta slika frizirana i lažna.
Za blokadu dijaloga i nepovjerenje između onih koje je „potrebno spašavati“ s jedne strane i politike, medija i „struke“ su krivi isključivo ovi drugi.
|
Nije mi bila namjera da manifestiram svoju brigu za ljude već da ukažem na jednostranost u tvom razmišljanju. Lijepo si poentirao s odnosom 145/35 gdje briga za onih 35 mladih vodi do blokade obrazovnog sustava. A pritom ispuštaš iz vida 14 000 umrlih od kovida u starijoj dobi. Djeci kovid uglavnom ne škodi ali kad ga prenesu svojim roditeljima, bakama i djedovima tada se situacija mijenja.
Vođen ljudskim kriterijima govoriš o smrti mladog čovjeka u prometu ili od korone a zanemaruješ ostale dobne skupine. Da uz 145 mladih u prometu gine i 50 000 starijih, zakon o prometu bio gori od kovid mjera.
Problem nije u mjerama. Problem je u virusu i u precepciji mjera. Pojavila velika i glasna skupina onih koji su negirali problem virusa i opstruirali mjere. Dešava se dehumanizacija društva i stav pusitite mene na miru, to je vaš problem.
Slažem se s tobom da su mjere socijalne izolacije nanijele ogromnu štetu. Još veću štetu nanijela je polarizacija društva.