Pogledaj jedan post
Old 07.04.2022., 19:59   #8945
Quote:
WarKO kaže: Pogledaj post
S strane od oca i prijašnjih generacija svi imamo neki taj ovisnički gen i onda sa takvim obrascom ponašanja i autodestruktivnosti skroz se razejeb glutamat koji ode u nebo, a dopamin dole.
Nisu droge kod mene nego nešta drugo u pitanju.no to je sad pod kontrolom, a i perfekcionist sam, pa me uvijek nešta hebe.
Nekad sam znao piti po 3 dana u šusu, sada 3godine clean.

Nemam neke depresivne epozode, mene jebe već 4g hipohondrija jer nisam znao od čega mi točno tako jaki neurološki simptomi.bilo mi važno isključiti neku fizičku bolest, a put je bio dug i iscrpan.jednostavno došlo je do kutz-šlusa kod neurotransmitera, da se razumijemo i serotonin no više taj glutamat i dopamin su u pitanju.
Prvi dobar potez je bio pregabalin, drugi NAC, oba dvoje snižavaju glutamat i tu je nastao boljitak s time da NAC guta glutamat i pretvara ga u dopamin šta je win-win sičuješn.

Kod stanja hipohondrije NAC je krucijalan jer taj glutation je tako jak da uništa čak biofilm zid candide i ne dozvoljava raznim virusima da se repliciraju i umiruje ih ko npr.EBV, prelazi moždanu barijeru i rješava neuroinflamaciju i izvlači teške metale.oživljava spržene dopaminske receptore, koristi ga puno ovisnika droga bas radi toga.vani mnogi psihijatri prepisuju NAC.
To je predivna droga i ja ću uvijek pričati o NAC-u.nema nikakvih nuspojava, a cistein je aminokiselina koju imamo prirodno, no štos je da cistein sam dok se ne pretvori u glutation je ništa.cistein je prekursor aminoblok glutationu.prava stvar je da u acetil formi prelazi moždanu barijeru.

Osim neurotransmitera veliku ulogu igra neuroinflqmqcija posebno za brain fog i fibromijalgiju.
Na redditu je uz terapiju demode ne uzimat NAC.psihijatar s floride na redditu je napisao clanak da je NAC preokrenuo modernu psihijatriju naopačke.

https://www.psychiatrictimes.com/vie...-in-psychiatry

https://www.psychologytoday.com/us/b...y-its-head?amp
Kažeš mi da NAC smanjuje razinu glutamata u mozgu i povoljno utječe na bol? Čini se kao točno ono što meni treba. (Koliko razumijem djelovanje glutamata suprotno je djelovanju GABA-e pa je samim time za nas senzibilne štetan.)

"Glutamate is the main excitatory neurotransmitter in the nervous system of adult mammals. Among the neurotransmitters involved in pain transmission from the periphery to the brain, glutamate has a leading role. Glutamate is also involved in central sensitization, which is associated with chronic pain."

"Glutamate transmits pain by binding to 5-subunit ligand-gated ion channels located on nociceptive neurons on myelinated pain afferents belonging to the class of afferent axons known as A-delta that transmit to the dorsal horn of the spinal cord."