Quote:
baustelac99 kaže:
A di je bio tvoj nadzor?
Jer on bi se trebao pobrinuti da ima valjane "papire" od izvođača, on potpisuje Dnevnik, a ne ti (pretpostavlja se da investitor nema pojma o ničemu pa ga nadzor "brani").
|
Meni je nadzorni napisao koju sve dokumentaciju moram tražiti od pojedinih izvođača ali tek nakon što sam ja angažirao i dogovorio poslove s tim izvođačima. I naravno, oni su odradili svoje, ja sam nakon toga počeo skupljati dokumentaciju i sad je nastao problem, jer eto nisam provjerio da li registrirani obrt/firma ima zaposlenog adekvatnog inženjera kojeg bi navodno mora imati po zakonu.
Nikad prije nisam ništa gradio pa nisam ni znao, a ni na kraj pameti mi nije bilo da se kod tako ozbiljnih stvari mogu raditi takve muljaže.. (oh, ali sad znam puno više, dobra škola je ovo bila što se tiće svega.. Teško da će nešto ispasti kak spada ako stvar ne uzmeš u svoje ruke, ali dobro to je za neku drugu temu..)
I što je najgore, kod tih elementarnih stvari (temelji, zid, konstrukcija, krov, struja, grijanje) nisam htio štedjeti na majstorima pa sam unajmio najbolje koji su bili dostupni u mome mjestu (jer te stvari je gotovo nemoguće popraviti.. štedi se na ormaru, tepihu, pipama - jer te stvari se lako zamijenje).
Za drugu kuću budem pametniji