Quote:
morgen kaže:
Evo kako ja gledam na Vašu situaciju gosp. "ovi_jedan"; to koliko ste Vi platili monitor ne govori puno. Možda je kod drugog prodavača baš u to vrijeme taj isti monitor stajao puno manje.Taj monitor je sada stariji model, jamstvo mu je umanjeno godinu dana(ako uopće još traje).Dostavu, također, treba platiti, a kod kupnje novog, dostava je u pravilu besplatna za veće iznose.
Kada bih trebapo baš takav monitor, ne bih Vam nudio više od 1500kn, rađe bih kupio potpuno novi, pa i da je cijene još uvijek 2200kn(malo vjerojatno) , ili bih kupio , opet, novi sličnih karakteristika za meni raspoloživ novac(1500kn).
I da sam prodajem takav monitor u tim uvjetima ne bih tražio više od spomenutih 1500kn.
|
I šta sad s ovim?
Ti postavljaš standarde na tržistu rabljene robe?
Prodavač može za svoju robu tražit i milijun kuna, ako ti se ne sviđa ili se ne možete naći u cijeni imaš naredni oglas...
Meni osobno ide na kuki kad netko davi koliko je to platio, jer je isto tako mogao preplatiti novi monitor (poznanik kod kojeg često kupim nešto elektronike mi stalno tura pod nos koliko je što platio, ali sam odavno postavio rezervu prema tome i ako mi cijena odgovara kupim, ako ne ne kupim i doviđorno), tako da ne radim mise oko toga.
Još mi više ide na kuki uvjeravat prodavača kako je moja procjena cijene realna, a njegova ne: malo pogledam cijene, ponudim što mislim da je realno, ako ne ide, ima negdje drugdje...ali ne "moraliziram" mu oko toga...
Još jedna stvar: odavno sam presjekao u sebi što može biti rabljeno, što nikada neću kupiti rabljeno, pa je onda i manje razočarenja...recimo nikada ne kupujem polovni hard, SSD, ni stvari po "super povoljno" niskoj cijeni...
A Njušalo ima još tu nezgodu anonimnosti pri komunikaciji pa se znaju naći dva tukca, svaki sa svoje strane, i svaki pegla svoje...