Pogledaj jedan post
Old 21.08.2022., 16:22   #15
Quote:
sannis kaže: Pogledaj post
Pričam danas sa profesoricom turskog, nabrajam šta sam gledala u zadnje dvije nedelje (samo Kırmızı oda ) i sjetim se onog filma sa malom . Kažem, gledala sam i jedan bzvz film, Benden ne olur. Ona počela da se smije, otkud kako. Kaže i ona gledala, jer je nekad čitala tu knjigu. Pitam je,dal je bar knjiga bolja, kaže nije [emoji38]. Opravdanje je, da je nije napisala spisateljica, već kao i u filmu, obična cura, koja ima reklamnu agenciju. To je možda objašnjenje, zašto su likovi onakvi kakvi su . Uglavnom, ta Aslı Kızmaz je napisala još jednu knjigu, kao nastavak prve.
U TR je popularna, galiba.
Još pod utiskom Kırmızı oda, malo sam istraživala Dr Gülseren. Ispade da od njenih serija samo nisam nastavila CK. Pogledala sam i jedan zanimljiv intervju sa njom. Emisija se zove Katarsis, vodi je njen kolega, dopala mi se. Uglavnom je pričala o sebi, djetinjstvu, roditeljima, i o pokušaju da osvijesti Turke, šta je psiholog, psihijatar. Otvorila je neke medicinske centre, da to približi ljudima, jer kako kaže, to je najskuplja terapija, jer dugo traje. Prva serija joj je Istanbullu gelin, tu mi je psiholog svakako jedan od dražih likova . Kaže da su bili skeptični za Kırmızı oda, kao niko to neće gledati, ali da su prezadovoljni uspjehom.
I da, od hoce sam saznala i to, da u Turskoj nije moguće da par živi zajedno, ako nisu vjenčani . Valjda otuda poplava vjenčanja, kao i vjenčavanje u mladim godinama. Kao i doživljaj žene, koja se nije udala kao "nepotpune" .
Jesam se raspisala [emoji38]
A tko im može zabraniti.
Kužim da će ih poprijeko gledati ali ovo mi je naprosto nevjerojatno jer sam i iz knjiga, filmova i serija, a bgm i medija toliko puta pročitala za neki par da su počeli živjeti zajedno, a nisu vjenčani.

(Orhan Veli Kanik)
Looty is offline  
Odgovori s citatom