Quote:
mekerica kaže:
Iako me čisto zanima koje to aplikacije ne rade dovoljno dobro na ATV.
|
Ima dosta tih aplikacija, recimo MTEL TV je jedna od njih a ona mi je izuzetno bitna jer je često koristim. Znači toliko je amaterski napravljena na androidu da je to nevjerojatno da je netko dopustio da to ovako izađe van i to nakon 10-tak apdejtova. Cijelo vrijeme dok prebacuješ kanale skače ti cijeli ovaj izbornik u full-u, nema nikakvog malog prikaza samo kanala, samo EPG-a, nešto decentnije - ma ne, u postavkama najviše što možeš podesiti je da taj izbornik ode sa ekrana za 1,2,3 .. 10 sec, to je vrhunac osobnog podešavanja ove aplikacije. Favorit listu gotovo da ne možeš podešavati osim ugurati sve kanale na jedno mjesto ali broj kanala ostaje isti. Kod premotavanja programa - e to je tek nauka koja će te koštati živaca jer doći do EPG premotavanja je prava nauka, svaki put ode na nešto drugo ali iz jedno 10-tog puta prođe.
Android:
Sa druge strane na LG-u kao da nije u pitanju ista aplikacija. Izbornik poput izbornika na IPTV-u nekog lokalnog operatera, prebacivanje ide osjetno brže nego na androidu, pojavi ti se prvo mali izbornik samo sa nazivom kanala a ako želiš vidjeti full EPG samo mali pomakom na daljinskom prema dole pojavljuje se full izbor što želiš pogledati unazad 7 dana. Želiš samo premotati malo program u nazad par sekundi? Nikakav problem, imaš crvenu traku gdje točno vidiš gdje se nalaziš i kamo se krećeš kod premotavanja (naprijed/nazad). Isto tako sa lijeve strane imaš izbor idućih nekoliko kanala koji ti dolaze pa možeš se daljinskom samo prebaciti na desnu traku i otići na kanal koji želiš gledati. A favorit listu tek možeš uređivati do zadnje sitnice, uključujući broj kanala.
LG webOS:
Sve u svemu na androidu od količine amaterizma samo poželiš da što prije istu ugasiš dok na LG-u je potpuna suprotnost. Kao da nije isti vlasnik u pitanju i jedne i druge aplikacije.
Inače mene je uvijek android znao začuditi koliko su im mobilne aplikacije lošije u usporedi sa istima na iOS-u, no takva stvar je očigledno i kod smart tv operativnih sustava. Ali kod kvantitete i brzine izbacivanja novih aplikacija su najbolji.