Pogledaj jedan post
Old 14.12.2022., 17:51   #4401
Quote:
high road kaže: Pogledaj post
@Basko, nisi li se ti nedavno hvalio da ti je fićo još uvijek daily driver?
Pa trenutno Fiću ne mogu nazvati daily driverom jer uz njega imam još dva Fiće i 5 drugih oldtimera.
Stojka i Yugo su otišli, ali pomalo je želja da se jedan dobar Yugo vrati... Samo nikako da nešto naleti.

Od ta 3 Fiće onaj koji se najviše vozi (850) već da pokucam 3 godine ništa nisam radio, ali doslovno ništa. Samo ulje (filtera nema), filter zraka sam stavio "Sprint" tako da ni njega ne treba mijenjati. Biti će sada cca u 3 godine 25tkm da sam prešao sa kramom starom 40 godina na kojoj skoro ništa niti prije nije mijenjano (samo potrošni dijelovi).
Nisam baš siguran sa kojim autom starijim od 40 godina bih imao manje problema, da ga sada kupim i vozim par desetaka tisuća km, a da nije potpuno restaurirani oldtimer.

Počeo sam čuti prednji trap, čini se da ću trebati zamijeniti gumice amortizera i možda selene od lisnate. Amortizeri prednji su još ok original tvornički.
Potrošnja je u prosjeku 5L, znao sam spuštati ispod 4,5L, znala je biti i cca 7L. Ali više manje stalno se vrti oko 5.
Motor je vesel, na ravnici postiže lagano 120-130km/h, ništa mu ne fali.

E i ta kilometraža je barem 80% gradske vožnje. Možda je 20% otvorene ceste kada se ide na neki susret u u susjednu zemlju ili po HR.
Basko is offline  
Odgovori s citatom