Quote:
molly swart kaže:
Seriju Adım Farah cu gledati opusteno i bez poredjenja sa americkom (iako sam obe sezone The Cleaning Lady ranije videla), jer vec imam neka iskustva: Turci naprave nesto svoje i cesto bude uspesnije od prvobitne tudje verzije. Primer mi je Evlilik Hakkinda Her Sey, koja je bolja od engleske The Split.. ili bar ravnopravna. Takodje je Yalanci ostavila na mene jaci utisak od engleske serije Liar, cak su tu sve detalje prekopirali, ali nisu imali maestralnog Saliha Bademcija.... itd.
Verujem da ce i ovde biti isti slucaj, bilo da se drze originalne price ili je malo izmene. Jedino nemam zelju da u glavnoj zenskoj ulozi gledam Demet Özdemir, ali to je moj problem... sto mene niko ne pita da li je volim ili ne  . Dakle, ocekujem da ce nas turska produkcija prijatno iznenaditi svojom verzijom, jer oni imaju Dzokera Engina 
|
Sve je ovo, o adaptacijama (remake-ovima) stranih serija, dobro znati. Može djelovati ohrabrujuće! Vjerovat ću tebi!
Najviše mi se sviđa
boldana rečenica iz tvojeg posta +
džoker Engin!!!

Odgledala sam 1. sezonu "The Cleaning Lady", ali my lips are sealed.
Quote:
zugica kaže:
Za razliku od tebe kedi, ja baš i nemam dobro iskustvo sa nekim serijama koje su preuzeli Turci iz svijetskih produkcija.
Na pr. serija "Majka", noć i dan od originala, serija Dr. Foster ili turska "Nevjera", strava. To se nikako ne odnosi na glumce, već na samu izmjenu sadržaja, razvlačenja radnje i glubljenja prvobitnog smisla.
Odluka je pala. Gledati ću ovu "našu", jer nisam u stanju ne raditi usporedbu. Dođe samo od sebe, željela ili ne.
Od svih glumaca koje si navela da će igrati u seriji Engin br.1, a potom Firat. Demet mi već na prvu nije sjela. No, ima vremena. Možda me iznenadi.
|
Imam iskustva u gledanju tur. serija koje su adaptacije (remake-ovi) stranih serija, ali nisam gledala originale. Ove koje navodite vi,
mollyy swart i
zugice.
Ova američka serija (i adaptacija argentinske), "Čistačica", je prva, gledam je zbog Engina i zato jer sam je našla. A sve ostalo: kako su prostrli tako neka im i bude.
Ali, nadam se divnoj izmjeni replika između Tahira (Engina) i Mehmeta (Firata). Gluma se podrazumijeva. Mislim da su i stariji glumci, već dokazani u svojoj glumi, također dobri aduti. Ali, to vrijeme treba ispuniti. Da ne bude previše klišeja viđenih već sto puta.
Treba uzeti u obzir i to da će tur. epizode (ajme meni) trajati najmanje dva i pol sata, a u američkoj seriji svaka epizoda traje 43-48 minuta.
Quote:
Saniye71 kaže:
Sretno i hajirli da bude Enginu sa novom serijom
Bolje bi mu Asli pasala nego Demet al šta je tu je.
|
Neka svime bude sretno i hajirli. Nadam se da ni Demet neće zakazati. Meni ona čak ima neku jaču energiju od Asli, a koja se očekuje od majke koja se sama, u tuđem svijetu (strah od deportacije, ako papiri nisu ispravni), bori za to da joj maleni sin što prije bude izliječen, da ne umre.
Javlja se
Dizi Doktoru na TW i
s viješću da je danas, 5. siječnja, počelo snimanje serije "Adım Farah".
I člankom: "Adım Farah"ın çekimleri bugün başladı / Danas je počelo snimanje serije "Zovem se Farah" (5.1.23)

Danas je počelo snimanje TV serije "Adım Farah" ("Zovem se Farah") u kojoj glume Demet Özdemir i Engin Akyürek.
Publika će seriju, koja će na efektan način dočarati borbu imigrantkinje za preživljavanjem, upoznati na kanalu Fox TV. Deniz Dargı, Cenk Boğatur i Cem Görgeç za seriju pišu (su napisali) scenarij, a režira je Recai Karagöz.