08.03.2023., 11:14
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2010.
|
Quote:
maraschino199 kaže:
Pozdrav, nadam se da ima nade,smisla i potencijala da oživimo ovu temu jer koliko vidim prethodna je davnih dana izgubila smisao
Dakle, zanimaju me vaša mišljenja o tome koliko zarađujete, koliko bi bila po vama normalna cifra s kojom bi trebali prezivljavati samci,odnosno parovi..s kojim iznosom bi vi bili zadovoljni i koji su to tocno iznosi,uzimajuci u obzir prelazak na euro i povecanje troskova zivota
Ugrubo rečeno..600 eura košta samo preživljavanje, ja cu navesti primjer, molim vas da korisite isti predlozak, sa eventualnim sitnim preinakama tako da cifre budu egzaktne da ne okolisamo unedogled nepotrebno
stan - 200 eura
hrana - 150 eura
rezije - 80-100 eura
benzin - 80-100 eura
bon za mob, frizer i ostalo - 50eur
kucne potrepstine tipa toaletni, kemija za ciscenje itd - 20 eur
550-600 eura bi kostalo prezivljavanje po mojem misljenju..ukoliko nadodamo jos 200 eura shoppinga i 2-3 izlazaka onda bi neka realnija svota bila oko 800 eura za koliko toliko normalan zivot, kazem prema ovim projekcijama, naravno da znam da ovise o mnogim karakteristikama..
netko ima cimera, netko ima drva na koja se grije, netko je naslijedio nekretninu itd itd. , ali 1000 eura bi bio nekakav minimum da osoba moze barem 200-300 eura stavljati sa strane, pa uz neki trud nesto i ustediti i ne zivjeti od place od place u strahu sta ce biti...pisite svoja iskustva, ja sam trenutno jos doma, ali otprilike ovo su brojke koje su tocne u mom slucaju...kazem, xy je parametara, ali kroz diskusiju cemo vec doci do neke okvirne cifre koja bi bila adekvatna za zivot samca odnosno obitelji u hrvatskoj
hvala i pozdrav
|
Za 150€ ne možeš pola mjeseca jesti kako treba, a ne cijeli mjesec.
|
|
|