Pogledaj jedan post
Old 13.04.2023., 10:58   #1035
Meni je već godinama bila želja da konačno naprave pravdu i da ekraniziraju knjige u svaki detalj, a to može nuditi samo forma serije i sistem 1 knjiga = 1 sezona.

Tako da, ako stvarno namjeravaju ići dalje s ovom idejom, ja apsolutno podržavam. Pa neće biti ni prva ni zadnja knjiga koja će dobiti više ekranizacija. Koliko npr. verzija "Knjige o džungli" postoji i svaka je totalno drukčija? Evo recimo ove dvije najnovije, Netflixova "Mowgli" i Disneyjeva "The Jungle Book", veze nemaju jedna s drugom po ideji, atmosferi, a predložak i priča je ista.

Bilo bi zanimljivo na skroz drugi način vidjeti svima nam poznatu priču i zaista se nadam da Yates neće imati veze s ovim, jednostavno treba nešto novo i potpuno drugačije.

Ja sam osobno bio razočaran s Yatesovim filmovima iako su i oni imali svojih super trenutaka, ali generalno, kad usporedim s knjigama, reakcija mi je bila užasno "meh". Na primjer ona knjižurina od Reda feniksa je valjda malo savršenstvo, a film nekako bezličan i dosadan.

Nije baš lako prenijeti tu atmosferu knjiga na ekran, ali forma serije je apsolutno way to go. I naravno da ne želim gledati stare glumce. Hoću refresh od svega, a pogotovo od dosadašnje režije. Toliko toga iz knjiga zapravo nismo vidjeli, neke stvari su jednostavno toliko površno odrađene (a i morale su biti zbog ograničenog trajanja filma). Očekujem savršenstvo, znam da ga neću dobiti, ali vjerujem da će se konačno moći posvetiti detaljima, sporednim likovima itd., pa možda i dodavat kakve minorne subplotove za osvježenje ako Rowling pristane. Moglo bi se i modernizirati u smislu da imamo češće flashbackove na prošlost, epizode kao backstory nekih likova itd...

Što se tiče woke kulture, bit će zanimljivo vidjeti kako će to implementirati, jer prilično sam siguran da hoće. Vjerojatno će pokoji lik biti gay (možda Neville ) ili trans (Lavender Brown? ), i iskreno ne vjerujem da će Rowling imati što protiv. A one njene transfobne izjave za koje su se svi uhvatili... to je ona tipična polemika treba li trans-ženama dati da se npr. natječu u sportovima skupa sa cis-ženama s obzirom da su u biološkoj prednosti kao nekadašnji muškarci. Ona se tu kao žena osjetila diskriminirano, ali isto tako je izjavila da "voli i poštuje trans osobe" pa neka to i pokaže.
Jobi is offline  
Odgovori s citatom