Pogledaj jedan post
Old 22.07.2023., 15:28   #1017
Komentar za firmu DIS - Damir Blažinovic i sinovi.

Za njega smo dobili preporuku, ali bolje bi bilo da smo našli nekog s ulice.
Posao je bio staviti parkete u cijelu kuću i gazišta na stepenice.
Tražio je unaprijed polovicu novaca, što smo mu i dali, ipak smo dobili preporuku, ponavljam.
Materijal smo sami nabavili obzirom da suprug radi za jednu tvrtku koja proizvodi parkete.
Nakon isporuke materijala gospodinu Blažinoviću da izreže gazišta za stepenice tražio je još jedan dio novaca što mi njemu isplaćujemo.
Došao je kod nas, postavio parkete, gazišta i podest na stepenice, platili smo mu i ostatak neočekivano povećeg iznosa - mi se nismo htjeli prepirati s njim oko toga, što smo naravno trebali, ali to je naš problem jer smo mi takvi.
Ispod gazišta od stepenica ostavio je da viri hrpa pur pjene. Zidovi ispod svakog gazišta totalno uprljani. On govori da nije njegov posao da skida pur pjenu. Mislim si čudno, al ajd dobro.
Po gazištima stepenicama naknadno vidimo i ljepila na puno mjesta, ljepila koje se užasno teško skida.
Rubovi stepenica svi nesilikonizirani.
Sve skupa vrlo jedan ružan i nedovršen posao, ali on nas uvjerava da to nije njegov posao i mi blesavi kažemo u redu. Dio lajsni uz zidove nije uopće postavljen, kaže da će doći nekad dovršiti taj dio posla (nikad se nije desilo).
Nakon 2 tjedna imamo što vidjeti - lajsne parketa koje su stavljene se odljepljuju, gazišta stepenica se odljepljuju. Podest na stepenicama također se odljepio i puknuo popola.
Na poziv se javlja prvi put i kaže da će doći vidjeti,  naravno nikad ne dolazi. Više se ne javlja na pozive supruga uopće, dok ga nakon nekog vremena nisam ja nazvala sa svog broja,  tada se odmah javio, ne znajući tko zove.
Na pitanje hoće li doći ikad vidjeti svoj posao kaže da hoće ali tek u rujnu (bio je tada lipanj). Kada ga pitam daje li svoju riječ da će tada doći kaže 'Pa recimo '. 'Pa recimo?!' pitam se ja.
Kada ga pitam jel on uopće ozbiljan majstor postaje neugodan, kaže da zovemo sudske vještake i da on nije kriv što su se gazišta podigla, nego je krivo to što imamo vlagu u kući. Vlagu nemamo, kuća se dugo i dobro sušila i on to dobro zna. Uostalom da nam je rekao da je kuća vlažna ne bi išli stavljati parket, jer bismo poslušali stručnjaka. Ali on to nije rekao.
Nakon razgovora šalje mi slike koje je uslikao i ja se divim kako je iz dobrih kuteva uslikao, sjajno izgleda, pa mu šaljem svoje slike gdje se vidi koji je to zbrljan posao.
Sve zajedno,  jedan jako loš i neugodan majstor. Iz razgovora je očigledno da mu ovo nije prvi put da se tako s nekim prepire, vide se godine iskustva u davanju odgovora i izbjegavanju odgovornosti.
Svakako majstor za izbjeći u širokom luku.
clickery is offline  
Odgovori s citatom