Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Automobili > Motori i skuteri

Motori i skuteri Vrum, vrum. Koji skuter! Zakon!

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 24.04.2025., 14:17   #1
db killer / utjecaj na rad motora

Pozzekipa,
unaprijed se ispričavam jer ako negdje postoji tema koju sam naveo.
Htio samo pitati vas posto ima puno pametnih na forumu i iz prve ruke ljudi daju informacije.......

Utjecaj skidanja db killera sa aftermarket homologiranog auspuha na ispravnost u radu motora, da li steti to , na koji nacin .

Konkretno kupio sam novu hondu cb 750 hornet stavio roadsitalia auspuh koji sam homologirao i dobio bolji zvuk sto sam i htio.
Naravno vrag minije dao mira i isao sam skinuti db killer i zvuk je odlican , ne toliko napadan ali zapravo bas ono sto bi htio.
Primjetio sam da da mi nakon skidanja db killera mooozda malo pala snaga u niskim okretajim (mozda fantaziram ) .

Papitanje glasi da li mogu i na koji nacin nastetiti motoru sto sam skinuo db killer?
Da li ste ikada probali doraditi db killer sa dodatnim rupicama po njemu kako bi dobili bolji zvuk a ne toliko "stetili" motoru , jer sam primjetio da i motor drugacije zvuci bez db killera.

jbg neznam nis, pa pitam

Hvala ljudi

lp
Ljickra is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.04.2025., 20:58   #2
Skidanje dB killera ne smeta motoru ali može imati problema sa smjesom i tu možeš osjetiti pad performansi na nižim okretajima a povećanje na višim. Ono što možeš je lagano mapiranje motora koje će prilagoditi rad motora novim uvjetima.

Iako ne smeta motoru smetati će policiji pa možeš završiti na vanrednom tehničkom pregledu ali vjerujem da si svjestan toga
Old 25.04.2025., 07:03   #3
Quote:
babarej kaže: Pogledaj post
Skidanje dB killera ne smeta motoru ali može imati problema sa smjesom i tu možeš osjetiti pad performansi na nižim okretajima a povećanje na višim. Ono što možeš je lagano mapiranje motora koje će prilagoditi rad motora novim uvjetima.

Iako ne smeta motoru smetati će policiji pa možeš završiti na vanrednom tehničkom pregledu ali vjerujem da si svjestan toga

Odlicno, hvala na vrlo korisnoj informaciji .
A sto se tiče prerade db killera?
Sto mislis o tome , da umjesto sadasnjih 4, napravim jos nekoliko takvih rupa i vratim u auspuh... vjerujem da bi zvuk bio "jaci" od originala pa mozda motor ne bude imao problema sa smjesom toliko koliko ima kada ga uopce nema.
Ljickra is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.04.2025., 08:19   #4
Generalno, otvaraš auspuh, to traži i protočniji filter zraka.
Popratna pojava je osiromašenje smjese, a to može štetiti motoru (pregrijavanje, jača termička naprezanja ventila itd.)
U cijelu jednadžbu ulazi i korak u kojem moraš smjesu dovesti u optimalnu fazu.
Nekad se to radilo promjenom dizni, veće su se stavljale plus štelanje/promjena šibera itd.
Danas se mjenjaju mape motora i to bi ti preporučio da napraviš.
takolako is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.04.2025., 09:07   #5
Quote:
takolako kaže: Pogledaj post
Popratna pojava je osiromašenje smjese, a to može štetiti motoru (pregrijavanje, jača termička naprezanja ventila itd.)
Nekad se to radilo promjenom dizni, veće su se stavljale plus štelanje/promjena šibera itd.
Puno ste mi pomogli ,zahvaljujem i idem vratiti db killer nazad i amen.
Hvala i pozz
Ljickra is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.04.2025., 13:11   #6
Quote:
takolako kaže: Pogledaj post

Imas koga za preporučiti ?
Ljickra is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.04.2025., 13:11   #7
Quote:
babarej kaže: Pogledaj post

Imas koga za preporučiti za mapiranje?
Ljickra is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.04.2025., 19:51   #8
Ako si na facebooku učlani se u grupu ''Život na motoru'' i tamo ćeš sigurno dobiti informacije koje trebaš.
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 18:35.