Natrag   Forum.hr > Društvo > Pravo > Nekretnine

Nekretnine Vlasništvo, posjed, gruntovnica, porezi i dr.

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 21.03.2025., 16:43   #2101
Quote:
bravaautomatik kaže: Pogledaj post
To je moglo dok su ponude bile do ponoci. Sada ne moze ..
Pojasni ako nije problem jer ne razumijem.
Old 25.03.2025., 09:00   #2102
Pozdrav,

imam 2 pitanja:

1. Je li moguće da nekretnina u prvom krudu ne bude prodana te da u drugom krugu krene ozbiljnije nadmetanje za nju te u konačnici bude prodana za veću cijenu nego što je bila početna u prvom krugu?

2. pitanje vezano za bidanje: ja podignem cijenu onih maksimalnih 10 dražbnih koraka i netko me prestigne. ja opet podignem 10, prestigne me netko drugi ili ta ista osoba. imam li ja pravo tako u nedogled podizati cijenu dok ne pobjedim na dražbi?

hvala vam na odgovorima..
aligator1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.03.2025., 13:07   #2103
Da, Da
narona5 is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.03.2025., 18:01   #2104
Zahvaljujem na odg
aligator1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.03.2025., 09:07   #2105
Završilo je sve, kuća predana meni kao kupcu.
17.9.2024. Završetak licitacije
18.9.2024. Rješenje o dosudi
Ovršenik ulaže žalbu na Rješenje o dosudi
12.12.2024. pravomoćno Rješenje o dosudi
Podnosim podnesak da se kuća preda meni kao kupcu.
13.12.2024. Rješenje o predaji-Samo papir
19.02.2025. Prvi rok za predaju kuće meni-Odgađa se zbog podneska odvjetnice da ima zakazan medicinski pregled
20.02.2025. Podnosim podnesak da na temelju 257. članka Ovršnog zakona na predaji nekretnine kupcu ne mora biti prisutan niti ovršenik, a niti njegova odvjetnica.
23.03.2025. Predana je nekretnina meni.

Čin predaje je protekao bez ikakvih problema. Poželili smo si sreću i gospodski pozdravili. Još mi je ukazao ovršenik na probleme koje ima nekretnina.
Datume koje sam navodio su datumi koje vidim na E-predmet. Tako da malo je više potrajalo dok su poštom stizala rješenja. Podneske sam podnosio izravnim dolaskom na sud, pa je odmah i odlučivano.
ITovac is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.03.2025., 11:52   #2106
Quote:
ITovac kaže: Pogledaj post
Završilo je sve, kuća predana meni kao kupcu.
17.9.2024. Završetak licitacije
18.9.2024. Rješenje o dosudi
Ovršenik ulaže žalbu na Rješenje o dosudi
12.12.2024. pravomoćno Rješenje o dosudi
Podnosim podnesak da se kuća preda meni kao kupcu.
13.12.2024. Rješenje o predaji-Samo papir
19.02.2025. Prvi rok za predaju kuće meni-Odgađa se zbog podneska odvjetnice da ima zakazan medicinski pregled
20.02.2025. Podnosim podnesak da na temelju 257. članka Ovršnog zakona na predaji nekretnine kupcu ne mora biti prisutan niti ovršenik, a niti njegova odvjetnica.
23.03.2025. Predana je nekretnina meni.

Čin predaje je protekao bez ikakvih problema. Poželili smo si sreću i gospodski pozdravili. Još mi je ukazao ovršenik na probleme koje ima nekretnina.
Datume koje sam navodio su datumi koje vidim na E-predmet. Tako da malo je više potrajalo dok su poštom stizala rješenja. Podneske sam podnosio izravnim dolaskom na sud, pa je odmah i odlučivano.

Hvala na infu iz prve ruke

Dakle, bas sve je zavrseno u roku od 6 mjeseci (17.09.-23.03)
dsvbo is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.04.2025., 09:26   #2107
Jedan slučaj traje 5 godina.
Zadnje je da je donesena sudska radnja "predaja u posjed" koja je odgođena jer je ovršenik tražio odgodu. Doneseno je rješenje o prijedlogu za odgodu ovrhe.
Onda je zastoj postupka.
Sad opet piše predaja u posjed. Jel to deložacija ili je to ročište na koje bi ovršenik trebao donijeti ključ?
marek45 is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.04.2025., 14:54   #2108
Nakon 45 dana od dostave Zapisnika o dosudi na koji nema pravo žalbe niti je u istom navedeno pravo žalbe i točno 2 mjeseca od uplate kupovnine, Zapisnik o dosudi je Odlukom stavljen izvan snage, uz nalog FINI za povrat kupovnine, bez ikakvog obrazloženja za donošenje takve odluke. Ima li itko iskustva. Molim preporuku dobrog odvjetnika za vođenje spora u privatne poruke. Radi se o elektroničkoj dražbi kod Javnog bilježnika.
narona5 is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.04.2025., 20:38   #2109
Za sve ljude koji žele kupiti putem dražbe u prilogu što se može dogoditi. Ljudi ,nemoj te slušati mlatimudane na forumu.Zato postoje odvjetnici,stručnjaci. Pustite pratit ljude s "rekla kazala",koji daju i traže savjete o tako ozbiljnim stvarima preko foruma.To su ljudi koji misle da nešto znaju sve dok ne upadnu u probleme.A onda ih nigdje nema.Pa nije forum za tako ozbiljne stvari.

Nemojte dozvoliti da netko s foruma upravlja s vašim teško zarađenim novcem i sudbinom.Poz

https://www.youtube.com/watch?v=J0PUEYrBPcc
CHOBI is offline  
Odgovori s citatom
Old Jučer, 16:34   #2110
Quote:
CHOBI kaže: Pogledaj post
Za sve ljude koji žele kupiti putem dražbe u prilogu što se može dogoditi. Ljudi ,nemoj te slušati mlatimudane na forumu.Zato postoje odvjetnici,stručnjaci. Pustite pratit ljude s "rekla kazala",koji daju i traže savjete o tako ozbiljnim stvarima preko foruma.To su ljudi koji misle da nešto znaju sve dok ne upadnu u probleme.A onda ih nigdje nema.Pa nije forum za tako ozbiljne stvari.

Nemojte dozvoliti da netko s foruma upravlja s vašim teško zarađenim novcem i sudbinom.Poz

https://www.youtube.com/watch?v=J0PUEYrBPcc
odvjetnik bez posla?
mate ognjen is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 02:00.