Serije U nastavcima, a nisu sapunice |
|
|
02.05.2003., 23:57
|
|
širim dezinformacije
Registracija: Dec 2002.
|
The X-Files / Dosjei X (1993-2018)
da li netko gleda još ovo smeće. toliko je postalo dosadno i jadno. sad sam samo slušala diajloge i rigalo mi se, što da sam gledala. scenaristi su totalno postali očajni, više serija nema nikakve veze sa početkom, nema istrqaživanja nadnaravnih pojava, vanzića i slično, sad samo glupa scully, njeno derište i neke dosadne i totalno predvidljive urote. i moji snovi mogu biti bolja tema za seriju, a vjerojatno i snovi malog djeteta. scenaristi su očito pukli i više ne rade svoj posao, jako teško napisati sceanrij o uroti i stalno to furati, priej su bar bili maštoviti.
p.s.neznam da li je postojao već ovaj topic, ja ga nisam našla pa sam otvorila novi.
|
03.05.2003., 00:10
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2003.
|
Od kada su počeli prikazivat Dosje X od prve sezone kvaliteta serija je u stalnom opadanju tako da je nakon nebrojenih sezona došlo do toga da najradje ugasiš televiziju ili promijeniš program... 
|
|
|
03.05.2003., 00:14
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2002.
|
Prva sezona je bila OK, druga je vec polako isla na zivce, a nakon toga je postalo strasno dosadno. 
|
|
|
03.05.2003., 00:35
|
|
alkoholičar vulgaris....
Registracija: Apr 2003.
|
|
|
|
03.05.2003., 01:30
|
|
Sa najvećim!!!!!!
|
Uf, meni je serija bila zakon dok je Muldera bilo.
Sad mi je bezeveze (čak i sa Terminatorom, koji nije loš, ali svejedno nije to to)
No, jako bih se veselio da ih idu reprizirati 
Totalno su mi bile zakon one epizode dok je onaj prvi Mulderov "Deep Throat" bio živ 
|
03.05.2003., 01:38
|
|
seeker of truthiness
Registracija: Jan 2003.
|
Zar nitko nije naučio na primjeru "Seinfelda" i "Absolutely Fabulous": ukinuti seriju dok je na vrhuncu popularnosti.
Tako da ju imamo u najboljem sjećanju.
|
03.05.2003., 02:10
|
|
Registrirani korisnik
|
Ma usrali su tu seriju do kraja, prije mi je bila zakon, a sad sačuvaj Bože. 
|
03.05.2003., 13:29
|
|
Sa najvećim!!!!!!
|
Pa meni je serija i ovako i onako ostala u najboljem siječanju
Iz ove sezone s Robertom Patrickom mi je u dobrom siječanju ostala ona epizoda s ljudima-strojevima 
|
03.05.2003., 16:16
|
|
wicked wizZard
|
nemrem se ufurat u radnju kad vidim onog zločestog terminatora...
samo čekam kad bu se rastopil, provukel kroz ključanicu, te napravio lom i nered u susjednoj prostoriji...
ali dana... mmmmmljac
"And that is the most important topic on earth: peace. What kind of peace do I mean and what kind of a peace do we seek? Not a Pax Americana enforced on the world by American weapons of war. Not the peace of the grave or the security of the slave. I am talking about genuine peace, the kind of peace that makes life on earth worth living, ..."
|
|
|
04.05.2003., 14:43
|
|
Registrirani korisnik
|
Pa, u epizodama se vidi pokušaj da scenaristi izvuku maksimum iz agonije koju su sami stvorili iz nekih samo njima poznatih razloga...
Po meni se ove nove epizode niti ne treba brkati i uspoređivati sa onim remek-djelnim iz prvih triju sezona, jer je ovo jedna posve druga priča... Čitava sezona vrti se oko Mulderovog nestanka i tako će biti do kraja... Sve manje i manje će biti onih pravih "Dosje-X" epizoda sa istraživanjima neidentificiranih pojava i sličnog...
Ili se pomirite sa tim ili prestanite gledati seriju! Što drugo da vam kažem...? 
|
|
|
04.05.2003., 15:22
|
|
LIQUID SUNSHINE
|
Dal više iko zna što vanzemaljci hoće na zemlji? Tko su vanzemaljci. Koliko tipova ih ima?
Mislim da je i Mulder sam zaboravio. Previše su zakomplicirali priču, bez da su išta razriješili. Osim možda cijeli incident s Mulderovom sestrom. Bar se nadam da je to riješeno...
|
|
|
04.05.2003., 15:30
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Originally posted by Nephrite
Osim možda cijeli incident s Mulderovom sestrom. Bar se nadam da je to riješeno...
|
Ajde mi reci što je uopće bilo s njegovom sestrom? Nisam gledao te sezone kada se to "razrješavalo", a načuo sam da su od cijele te njezine "otmice" napravili veliku agoniju i da uopće nije oteta na kraju...
Dakle, što je bilo?
|
04.05.2003., 17:03
|
|
LIQUID SUNSHINE
|
Sestru joj je zaprave oteo onaj tip s cigaretom, i otpeljo ju u neku bazu di ju je odgajo ko svoju kćer, ali i istodobno dao da obavljaju neke pokuse na njoj, pa je i umrla. Anti-klimax na kvadrat.
Onda je njen duh  došo Mulderu i reko mu da ju više ne treba tražiti. Naravno to nitko osim Muldera nije vidio.
BTW na toj livadi je bilo 100-tinjak djece duhova bez nekog očitog razloga osim da stvore ugođaj igrališta za male duhove.
|
|
|
04.05.2003., 17:41
|
|
Sa najvećim!!!!!!
|
Ne, ne...
Mulderovu sestru je trebo ćaća dati za eksperimente vanzemaljcima, ali je nije htio dati, pa ju je "smokey" moro otet. (Mulderov ćaćo je radio u toj nekoj agenciji koji su znali za ejlijene i surađivali s njima, a oni su morali "donirat" svoju djecu za eksperimente) i tako je Mulderova sestra otišla na eksperimente.
Nešto su je bili klonirali (ne sjećam se više šta je to točno bilo s tim klonovima), ali uglavnom ejlijeni i vlada su vodili eksperimente na njoj i onda je došla jedna "dobra sila" koja se javlja kad djeca pate i oslobađa ih. Tako je ta sila oslobodila Mulderovu sestru.
Smokey-a je ubio onaj rus (krycek, il' kak se već zvao).
Ono što je malo zbunjujuće je to što su imali par epizoda u kojoj govore kako je Mulder "kreiran" od djetinjstva tako da bi on širio te tračeve o ejlijenima tako da se ne zna da to u biti vlada radi (i da ejlijena u biti nema)
Komplicirali su ga previše.
|
05.05.2003., 06:43
|
|
širim dezinformacije
|
scenaristi bi trebali kad pišu nove epizode provjeriti što je bilo u starim. baš je krycek bio u nekom zatvoru u rusiji i tamo ga je napala ona crna nafta od koje bi zapravo trebao umret, a onda nekoliko sezona kasnije on se vraća i pokušava ubiti scullyno nerođeno djetešce, i na kraju im još i pomogne, i ko još nosi samo jednu dozu lijeka koji će spasiti scullyno dijete, pa trebo bi poneti bar nekoliko da mu se ne dogodi što se i dogodilo, bočica mu ispala i više nije bilo lijeka koji bi napravio normalno dijete. ma molim te, šta scenaristi misle da su ljudi toliko glupi da neće primjetiti tako nešto. sad su dosje postali poput sapunice, vidiš jednu, propustiš 50-tak i još uvijek se nije ništa promjenilo.
|
05.05.2003., 10:53
|
|
...
|
Ja sam odgledala i zadnju epizodu.
Ima jedno iznenađenje, koje vam neću otkriti (osim ako baš insistirate da vam pokvarim ionako grozan ugođaj), Mulder se vraća, a očekivala sam puno od zadnje epizode.
Što sam dobila? Zbilja želite znati?
|
|
|
05.05.2003., 12:19
|
|
Registrirani korisnik
|
Pucaj...
Nastassja pucaj, ionako svi pljuju, pa onda necemo biti razocarani.
|
|
|
05.05.2003., 12:32
|
|
...
|
Ok.. pucam!
Inače za sve one koji ne žele znati što će se dogoditi u X-filesima na kraju, nemojte ovo čitati!!!
SPOILER!!!!
Mulder se vraća u zadnje dvije epizode. Prvo se pojavi neki deformirani, za kojeg misle da je Mulder , ali nije! Ne vjerujte. Ispada da mu je to brat.
Onda Mulder ubije nekog vojnika, koji je zapravo vanzemaljac i sude mu. Onda se sve tajne otkrivaju... ali ne uspiju dokazati da ono je vanzemaljac i Muldera osude na smrt. Ali ipak on i Scully pobjegnu i Mulder mora naci nekog čovjeka koji zna istinu, a živi u nekoj špilji. I nađe ga, a to je, nitko drugi nego "pušač". Da, živ je. Onda im on sve kaže kako postoje vanzemaljci i da žele osvojiti, a on to zna već dugo i bla, bla ... dosadnoooo....
I ja mislila bit će neke akcije na kraju, a ono Mulder i Scully samo pobjegli i završe u nekom motelu, leže na krevetu ( i ne, ne rade "ono") i drže se za ruke i KRAJ!
Bezveze!!!! Istina je da sam gledala na njemačkom, pa možda nisam sve tajne ni pohvatala, ali bilo mi je turbo dosadno.
Jer cijelo vrijeme očekuješ sad će se nešto veliko dogoditi, a ono sve završi, a da se ništa posebno nije dogodilo.
Ostala sam razočarana.... iako sudeći po nekoliko zadnjih sezona, što se drugo moglo i očekivati.
|
|
|
05.05.2003., 20:18
|
|
LIQUID SUNSHINE
|
Quote:
Originally posted by hellie
scenaristi bi trebali kad pišu nove epizode provjeriti što je bilo u starim. baš je krycek bio u nekom zatvoru u rusiji i tamo ga je napala ona crna nafta od koje bi zapravo trebao umret, a onda nekoliko sezona kasnije on se vraća i pokušava ubiti scullyno nerođeno djetešce, i na kraju im još i pomogne, i ko još nosi samo jednu dozu lijeka koji će spasiti scullyno dijete, pa trebo bi poneti bar nekoliko da mu se ne dogodi što se i dogodilo, bočica mu ispala i više nije bilo lijeka koji bi napravio normalno dijete. ma molim te, šta scenaristi misle da su ljudi toliko glupi da neće primjetiti tako nešto. sad su dosje postali poput sapunice, vidiš jednu, propustiš 50-tak i još uvijek se nije ništa promjenilo.
|
Krycek je je**** neuništiv. Ono kad je bio u Rusiji je izgubio ruku i dobio protezu. A kad se kasnije vratio, vratila se i ruka. U zadnjoj epizodi prošle sezone, ga je Skinner ubil, ali taj tip je tolkoputa prevaril smrt, da očekujem da će se vratit (dobil je metak u glavu, pa me zanima kako će to objasnit).
I onda, jeli ta (crna) nafta neka vrtsa vanzemaljca? Ja sam mislil da su ti elijeni nekakvi shapeshifteri, pa mogu bit kao ljudi, kao nafta, kao obični sivi elijeni. Onda imamo one sa spaljenim očima, koji ko neki pobunjenici i ne slažu se sa osvajanjem Zemlje, pa imamo one hibride između ljudi i elijena(jel to Scullyin mali?). AAARRRGGGHHHH Proklet bio Kris Karter!!! Da ti se crijeva zapetljala ko što si ti zapetljo ovu seriju!!!
C'Tebo, Smoking man je dao sestru od Muldera na pokuse, ali ju je i odgajo, zajedno sa svojim sinom. Sjećaš se onim otiksaka u betonu, koje su napravili Samantha i Smoking manov sin(kojeg je on ubio BTW)?
No, ideja o sili koja spašava djecu od patnje je bila L-O-Š-A.
|
|
|
05.05.2003., 22:44
|
|
Sa najvećim!!!!!!
|
Quote:
Originally posted by Nephrite
No, ideja o sili koja spašava djecu od patnje je bila L-O-Š-A.
|
Yeah, no shit 
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 11:37.
|
|
|
|