Film Art, cult and all that trash |
|
28.10.2024., 19:07
|
|
Hangadróttinn
Registracija: Oct 2009.
|
Am I Racist? (2024)
Am I Racist?
Ne mogu reći da mi je posebno zanimljiv ili smiješan (doduše, nisam siguran ni da uopće pokušava ili treba biti),
niti sam od njega dobio išta što već nisam i sam u životu shvatio.
S druge strane, trebao bih uzeti u obzir da je film možda ipak rađen za nešto mlađe naraštaje,
a ne za - kako sam nedavno obaviješten - matore prdonje.
U svakom slučaju, da, svima je jasno kako je radikalne kreladi,
profesionalnih posipača pepelom i beskičmenjačkih krinđ frikova na svim krajevima političkog spektra uvijek bilo i bit će,
kao i snalažljivih mufljuza koji će njihov maloumni flagelantizam znati propisno (i zasluženo) kapitalizirati.
Na kraju, ono na što se cijeli mockumentarac svodi je 'politički lobiji cvjetaju na umjetno nagnojenim konfliktima,
a ti lijepo samo živi svoj život i nemoj biti šupak prema nekome tko to nije zaslužio.'
Pa tko voli, samo naprijed, iako je sasvim sigurno da možete i bez toga.
|
30.10.2024., 01:45
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2023.
|
Am I Racist? (2024)
https://www.imdb.com/title/tt33034103/
Matt Walsh preispituje se da li je on rasista. Predstavlja se kao DEI(Diversity, equity, and inclusion) expert i intervjuira razne ljude.
Najbolja scena je kad je Matt razgovarao s Robin DiAngelo autoricom bestsellera:
GT
Bijela krhkost: zašto je bijelcima tako teško govoriti o rasizmu
U jednom trenutku pozvao je svog producenta crnca i dao mu 20$ u ime reparacije za sve što su njegovi preci uradili u 400g. Robin DiAngelo se digla i ona mu dala 30$ iz istog razloga. Za zapaziti je bilo da Robin ima na sebi izrazito bjelačke traperice Levi Strauss koje su mahom nosili izrazito bijelo orijentirani bikeri u prethodnim kadrovima
Na IMDB-u interesantna je ova Trivia
Quote:
Following the release of the movie, a number of the "experts" Matt sees in the film deactivated their X accounts.
|
GT
Nakon izlaska filma, brojni "stručnjaci" koje Matt vidi u filmu deaktivirali su svoje X račune.
Zadnje uređivanje 4. Kamen : 30.10.2024. at 01:47.
Reason: Kasno je ubiti će me šefica ujutro
|
|
|
31.10.2024., 16:35
|
|
...
Registracija: May 2011.
|
Quote:
Wotan kaže:
Am I Racist?
Ne mogu reći da mi je posebno zanimljiv ili smiješan (doduše, nisam siguran ni da uopće pokušava ili treba biti),
niti sam od njega dobio išta što već nisam i sam u životu shvatio.
S druge strane, trebao bih uzeti u obzir da je film možda ipak rađen za nešto mlađe naraštaje,
a ne za - kako sam nedavno obaviješten - matore prdonje.
U svakom slučaju, da, svima je jasno kako je radikalne kreladi,
profesionalnih posipača pepelom i beskičmenjačkih krinđ frikova na svim krajevima političkog spektra uvijek bilo i bit će,
kao i snalažljivih mufljuza koji će njihov maloumni flagelantizam znati propisno (i zasluženo) kapitalizirati.
Na kraju, ono na što se cijeli mockumentarac svodi je 'politički lobiji cvjetaju na umjetno nagnojenim konfliktima,
a ti lijepo samo živi svoj život i nemoj biti šupak prema nekome tko to nije zaslužio.'
Pa tko voli, samo naprijed, iako je sasvim sigurno da možete i bez toga.
|
Mislim da nije ni za mlade, tj nebitno je koliko imaš godina kad jednostavno nije dovoljno daleko išao taj lik, pa nije previše smiješno. Za apsurdne ljude znamo i u drugim branšama i slično, pa nije ni toliko čudno ih gledati tj slušati kako pričaju besmislice. Ovaj glavni lik ne znam tko je, nisam nikad čula za njega, očito je neka faca u konzervativnom političkom komentiranju, ali to meni ne igra ulogu.
Dosta mlako, ima par štosnih situacija i zahihotala sam se par puta, ali većina intervjua, bitova/skečeva ili što li već ili ne funkcionira ili traje predugo a nema neki jak punchline.
Kamilica od mockumentarya, vrlo ispodprosječno
|
31.10.2024., 18:54
|
|
Hangadróttinn
Registracija: Oct 2009.
|
Quote:
nook kaže:
Ovaj glavni lik ne znam tko je, nisam nikad čula za njega, očito je neka faca u konzervativnom političkom komentiranju, ali to meni ne igra ulogu.
|
Ni meni. Tim više što sam relativno dobro upoznat s njegovim opusom,
i mogu ti odmah reći kako bi se i od njegovih nekih izjava i uvjerenja također dao snimiti solidan mockumentary.
Kažem, i kad ima dobru poantu (što ipak nije rijetko),
prenosi ju na tako neki neukusan i awkward način (baš kao u ovom filmu), da ti bude čisto neugodno i gledati, a kamoli da te nasmije.
Quote:
nook kaže:
|
Jeste, baš jako.
|
01.11.2024., 00:40
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2011.
|
Film za penziće zbog scena iz staračkog doma.
|
|
|
01.11.2024., 11:19
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2013.
|
Obožavam ovakve uradke jer samo pokazuju koliko je ˝zapad˝ retardiran mislim samo zbog medija mi gledamo ovakve psihičke bolesnike na slobodi kako se bore za nekakva ˝prava˝
Ali sve se opet svede na dobru zaradu čitav taj ˝pokret˝ akumulira nevjerovatne količine novca eto par vođa BLM pokreta su nakupili hrpu novca ali zaboravili su da porezna u USA nisu rasisti i da svi moraju platiti porez 
|
|
|
01.11.2024., 11:21
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
nook kaže:
Mislim da nije ni za mlade, tj nebitno je koliko imaš godina kad jednostavno nije dovoljno daleko išao taj lik, pa nije previše smiješno. Za apsurdne ljude znamo i u drugim branšama i slično, pa nije ni toliko čudno ih gledati tj slušati kako pričaju besmislice. Ovaj glavni lik ne znam tko je, nisam nikad čula za njega, očito je neka faca u konzervativnom političkom komentiranju, ali to meni ne igra ulogu.
Dosta mlako, ima par štosnih situacija i zahihotala sam se par puta, ali većina intervjua, bitova/skečeva ili što li već ili ne funkcionira ili traje predugo a nema neki jak punchline.
|
Nikad nisi čula za Matt Walsh-a???
pa on ti je ko ˝bloger krule˝ ali inteligentniji od našeg krkana 
|
|
|
01.11.2024., 12:26
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2009.
|
Pošto je spomenuti i autor 'What is a woman', koji bio onako zanimljikav, jel mu pristup isti i ovoj problematici?
|
01.11.2024., 17:01
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Rock in Rio kaže:
Pošto je spomenuti i autor 'What is a woman', koji bio onako zanimljikav, jel mu pristup isti i ovoj problematici?
|
Da
Ali ovaj put samo što je u istoj prostoriji sa ˝ljudima˝ je bilo dovoljno da se svi osječaju napadnuto i zlostavljano do te mjere da su odmah pozvali policiju
Od kada je napravio prvi film ljudi su još više otišli u k.rac ne u velikim brojevima ali našao je dovoljno pacijenata koji vjeruju u to i dobro zrađauju na tome
Kažem ti ameri su dobivali neko drugo cijepivo za covid-19 
|
|
|
02.11.2024., 20:26
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2009.
|
Ovo nije mockumentary i ne kužim vas koji prigovarate da nije smiješno. Tip hoda okolo i postavlja pitanja na koja zna odgovoriti prosječno dijete i priča stvari koje su opće znanje i zdrav razum - i na temelju toga je popularan i "kontroverzan".
Da, ovo nije komedija, ovo je horor. Prije su se glupi ljudi barem sramili svoje gluposti.
|
|
|
19.04.2025., 17:49
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2025.
|
Quote:
Davorček kaže:
Kažem ti ameri su dobivali neko drugo cijepivo za covid-19 
|

Njima stavljaju nešto u hranu i vodu od cca 2014., 2015., da su tolko pukli!
|
|
|
 |
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 21:36.
|
|
|
|