Blisko politici Teme povezane s politikom koje ne spadaju pod ostale podforume |
|
|
24.05.2022., 13:27
|
|
Na porodiljnom
Registracija: Mar 2008.
|
dr. Ante Ćorušić, ravnatelj KBC-a Zagreb
Nacional: Ćorušić pijan pucao po zagrebačkim Šestinama
https://www.index.hr/mobile/clanak.a...raga__ostalo_m
Quote:
Naime, prema pisanju Nacionala, Ćorušić je par godina nakon obiteljskog incidenta pijan pucao iz pištolja u zagrebačkom naselju Šestine gdje ima obiteljsku kuću, a sve je policiji prijavila jedna strana ambasada koja tamo ima rezidenciju. Policija je i tog puta privela Ćorušića u Psihijatrijsku bolnicu Vrapče.
Izvori Nacionala tvrde da je Ćorušić imao zaštitu policije u oba slučaja jer mu je trebala biti oduzeta dozvola za posjedovanje oružja, a koju on navodno posjeduje jer se bavi lovom.
|
|
|
|
07.06.2022., 08:08
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2007.
|
"Izvori bliski Ministarstvu za Unu su rekli da je Hrvatska liječnička komora promptno reagirala na nalaz MZ-a i ocijenila da je transplantacijski tim Zavoda odgovoran za etičke propuste u oba slučaja. Taj je nalaz HLK navodno bolnici poslao u veljači ove godine, no iz Komore to ne žele potvrditi. Na pitanja nije odgovarao ni ravnatelj KBC-a dr. Ante Ćorušić (HDZ)."
*
Interesantno je da za ovakav čin na Rebru nitko nije imao priziv savjesti već su sudjelovali u ugrožavanju nečijeg života", pišu iz Hrvatske udruge za promicanje prava pacijenata.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/...h/2370171.aspx
S nestrpljenjem se čeka odgovor Komore i ravnatelja! 
|
21.10.2024., 13:32
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2009.
|
Kaj bi trebala biti žalosna?
Još jedna opomena svim bahatima i kurčevitima, da onaj gore sve to poravna 
|
|
21.10.2024., 13:36
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2006.
|
Ograda na tim stepenicama je dovoljno visoka da nije moguće da se netko spotakne i padne preko nje, jedino ako se baš naginje ili penje preko, a ako se zna da je volio popiti..
|
|
|
21.10.2024., 13:48
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2007.
|
Quote:
V8Motor kaže:
|
Medijsko lešinarenje na razini reality showa nema nikakve veze s novinarstvom. Sve njegove afere i ponašanje je imalo smisla dok je bio živ, sada je to puko iživljavanje i pobuda najnižih strasti.
|
21.10.2024., 14:01
|
|
Antiguru Krishnamurti U.G
Registracija: Nov 2009.
|
Quote:
riche kaže:
Ograda na tim stepenicama je dovoljno visoka da nije moguće da se netko spotakne i padne preko nje, jedino ako se baš naginje ili penje preko, a ako se zna da je volio popiti..
|
Pao je sa 7-8 metara visine !?? Ja sam mislio po onome što piše da se spotaknuo i pao na stepenicama. To znači da je pao preko ograde !??
Jako sumnjiva smrt. Preko ograde se pada ako te netko gurne, ako si pijan ili pak ako želiš napraviti suicid.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/crna...rusic-15514382
Po neslužbenim informacijama, Ćorušić je pao s protupožarnih stepenica, s visine između sedam i osam metara.
|
|
|
21.10.2024., 14:05
|
|
Na porodiljnom
|
Zašto bi morao pasti preko ograde?
Proteklih sam godina letio nekoliko puta niz unutarnje stepenice između dvije etaže i propisno se izubijao, pukom srećom nije bilo ozbiljnijih lomova.
|
|
|
21.10.2024., 14:08
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2020.
|
Quote:
Andrej kaže:
Zašto bi morao pasti preko ograde?
Proteklih sam godina letio nekoliko puta niz unutarnje stepenice između dvije etaže i propisno sam se natukao, pukom srećom nije bilo ozbiljnijih lomova ili još gore.
|
Nekoliko puta???? Ne razumijem,molim te objasni.Ne kužim kako je to moguće
|
21.10.2024., 14:09
|
|
Na porodiljnom
|
Umislio kako sam Superman.
Nije bitno za ovu priču ali prva statistika koju sam pronašao na Guglu:
https://sobolaw.com/personal-injury/...g-down-stairs/
Quote:
Američki časopis za hitnu medicinu objavio je studiju iz 2017. koja je i dalje najopsežnija studija nesreća s padom s prizemlja, njihovih žrtava i okolnosti u kojima su se dogodile.
Prema ovoj studiji, padovi niz stepenice uzrokuju prosječno oko milijun ozljeda godišnje. Ukupno, to je drugi vodeći uzrok ozljeda u nesreći u cijeloj zemlji.
Osim toga, pad niz stepenice uzrokuje prosječno 12 000 smrti godišnje. Stepenice mogu biti opasne za sve, ali posebno za određene skupine.
|
ili
https://magazin.hrt.hr/zdravlje/pado...eciti-11526767
Quote:
Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, godišnje se zbog padova u svijetu gubi čak 424.000 života. U Hrvatskoj, padovi su vodeći uzrok smrtnosti i ozljeda kod starijih osoba. Na primjer, 2015. godine, od posljedica pada život je izgubilo 1160 osoba, a njih 93 posto bilo je starije od 65 godina. Ovi alarmantni podaci naglašavaju važnost poduzimanja mjera prevencije kako bismo zaštitili zdravlje i sigurnost starijih članova našeg društva.
|
Quote:
Prvenstveno silazak niz stepenice – uvijek se trebaju držati za ogradu.
|
|
|
|
21.10.2024., 14:34
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2020.
|
Kakve to ima veze s temom? Čovjek nije pao niz stepenice nego preko ograde,što je vrlo čudno.
|
21.10.2024., 15:16
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2007.
|
Quote:
ku-kuruz kaže:
Kakve to ima veze s temom? Čovjek nije pao niz stepenice nego preko ograde,što je vrlo čudno.
|
To se zove ruski let.
Nikad u svojoj povijesti južnoslavenski narodi nisu doživjeli takav napredak kao za vrijeme mrskog socijalizma, totalitarizma i komunističkog mraka. Ekonomski, kulturni, obrazovni, znanstveni, demografski, zdravstveni, socijalni i svaki drugi napredak. Radnici su bili u tvornicama, seljaci na njivi, lopovi u zatvorima, popovi u crkvama. Danas su lopovi na vlasti, radnici na ulici, seljaci upravljaju kazalištima, popovi su u školama, a Hrvatska ima milijun manje stanovnika nego 1990. Hebem onog tko je upalio svjetlo.
|
|
|
21.10.2024., 15:34
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2011.
|
Zanimljivo...kada je netko/itko zadnji put poginuo u krugu Rebra?
Od onoliko teško pokretnih koji svakodnevno prođu nitko nije tako jako pao da se ubio.
|
|
|
21.10.2024., 15:46
|
|
Na porodiljnom
|
Sumnjam kako se gostujući penju po požarnim stepenicama.
|
|
|
21.10.2024., 15:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2011.
|
Quote:
Andrej kaže:
Sumnjam kako se gostujući penju po požarnim stepenicama.
|
Požarne/ne požarne , u čemu je razlika ?
Osim što po prvima prolazi xyxyxyz puta manje ljudi ?
|
|
|
21.10.2024., 18:27
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2023.
|
Quote:
zeljko_ri kaže:
Medijsko lešinarenje na razini reality showa nema nikakve veze s novinarstvom. Sve njegove afere i ponašanje je imalo smisla dok je bio živ, sada je to puko iživljavanje i pobuda najnižih strasti.
|
I to si u pravu a koliko vidim jako puno ljudi ga hvale.
Imbex je po obicaju upletio svoju jebenu politiku u ovo. Jer kako pise clanak "Kaže da je pobačaj najgadljiviji postupak u medicini"- vjerojatno i je.
Drugo "Autore zdravstvenog odgoja smatra pedofilima"- lako moguce jer pokusavaju seksualizirati djecu te indoktrinaciju provest kroz svoj program a to se vidi na ostatku zapada u kojem smjeru ide.
Trece "Mislio da je dobro da su čelne osobe u zemlji praktični katolici"- ja bi vise vjerovao nekom doktoru katoliku nego nekom doktoru imbexovog opredjeljenja.
Kako god, covjek je imao bogatu karijeru i vecinom ga ljudi hvale.
|
|
|
21.10.2024., 18:40
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2019.
|
Tip je operacijom ženi izvadio krivi jajnik između ostaloga, a zbog njega su mijenjali pravila natjecaja kako bi mogao ostati na poziciji.
Da nije u Partiji lagano bi mu liječnička karijera bila
u pitanju, a ne da je na tom polozaju.
Frajer je bio notorna pijandura sa puno incidenata u tom stanju kao sto je recimo mahanje pištoljem, tako da ovo baš i njje nešto šokantno.
|
|
|
21.10.2024., 18:40
|
|
Okajava grijehe
Registracija: May 2021.
|
Quote:
V8Motor kaže:
I to si u pravu a koliko vidim jako puno ljudi ga hvale.
Imbex je po obicaju upletio svoju jebenu politiku u ovo. Jer kako pise clanak "Kaže da je pobačaj najgadljiviji postupak u medicini"- vjerojatno i je.
Drugo "Autore zdravstvenog odgoja smatra pedofilima"- lako moguce jer pokusavaju seksualizirati djecu te indoktrinaciju provest kroz svoj program a to se vidi na ostatku zapada u kojem smjeru ide.
Trece "Mislio da je dobro da su čelne osobe u zemlji praktični katolici"- ja bi vise vjerovao nekom doktoru katoliku nego nekom doktoru imbexovog opredjeljenja.
Kako god, covjek je imao bogatu karijeru i vecinom ga ljudi hvale.
|
Malo neobjektivan upis, nategnut ali i to je u redu, potpuno legitimno.
Istina je, koliko ja znam, negdje na pola.
Imao je nekih loših izjava, bilo je i grešaka na operacijama, mislio je i da ima pravo pucat iz pištolja..
S druge strane, od nekih zaposlenika s Rebra sam čuo da se lijepo odnosio prema njima i da su bili zadovoljni. Znam za neke kojima je vrlo konkretno pomogao kad uopće nije morao i bez ikakve računice.
Moj zaključak o njemu je onaj koji sam svojevremeno u životu spoznao - neki postupci nekih ljudi ponekad uopće ne govore puno o njima kao ljudima.
Mislim da je bio bolji čovjek no što je to nekad pokazivao.
|
|
|
21.10.2024., 18:45
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2023.
|
A gledajte. Svatko od nas ima gresaka na poslu ali znam da je ovo medicina pa bi trebalo to svest na 0 ili minimalno. Zaposlenici ga hvale, znaci da su imali dobre medjuljudske odnose na poslu a to je danas jako pohvalno jer je rijetko. Isto tako je i dosta ljudi pomogao... Sve u svemu, jedan strucnjak i dobra osoba manje nazalost.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 10:32.
|
|
|
|