Natrag   Forum.hr > Društvo > Ljubav, erotika, seks

Ljubav, erotika, seks Stvari intimne prirode. Neke teme zahtijevaju i rječnik koji možda nije za jako mlade (i jako stare).

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 11.04.2025., 22:39   #1
Mislim da je frendica zaljubljena u mene ...

Dragi forumasi, trebala bih vasu pomoc/savjet! 😉

Imam jednu pomalo cudnu i zbunjucu "situaciju" sa frendicom.
Naime, to nesto medju nama traje vec par mjeseci i vec me polako to vec i izludjuje.
Iskreno, priznajem da mi je emocionalna inteligencija u laganoj banani i da mi je trebalo dosta vremena da "desifriram" njezino neobicno ponasanje jer srecom, tu osobu ipak ne poznajem od jucer,... Uglavnom, taj dio nje mi je stran i totalno nepoznat.
Ona je jezero i u vezi je vec neko krace vrijeme, a mene pak privlace jedino i iskljucivo zene.
Cujemo se svaki dan, a kavu samnom izbjegava. Ja sam pred ohoho godina bila zaljubljena, ali nikad nista - kao - spol je prepreka. S vremenom se odljubila i nastavile prijateljstvo. Ne moram ni pricati kako je tezak osjecaj bio,...
I, evo nas u ovoj godini. Ima toga vise kaj sam sa vremenom povezala i spojila u svoju cjelinu. Nije tip osobe koja Ce pricati o svojim osjecajima i sad meni u facu reci kaj je. Sve mi nekako na indirektan nacin pokazuje da joj se najvjerojatnije svidjam ja. Ali, ovako - suti.
Da se vratim na ono - kavu samnom izbjegava. Zasto? Kazem, i meni je trebalo vremena da shvatim. Ona je meni pustila pjesmu neku ljubavnu pjesmu, a ja nista. Ne da ja nebi htjela takodjer nesto ili sl., a ja sam mislila da mi samo hoce da cujem neku novu, ali dobru stvar.
Od tada, znaci, cujemo se cesto, ali susret samnom od tada izbjegava.
Ja ju razumijem, ali kako da joj dam do znanja da sam i ja nesto pocela osjecati prema njoj i da mi je stalo do nje. Ona se je sigurno povukla na neki nacin jer ne zeli ostati povrijedjena ili misli da ja ne tezim istom kao i ona sama.
Ja se sve nesto trudim oko nje, ali ona kao da je podigla neki štit i ne mogu nista uz silno pokusavanje.
Moram priznati da me ta cijela situacija vec lagano iscrpljuje i da bez obzira tko i sta misli o takvim odnosima - ne zanima me, ovdje sam jer mi doista treba vas topli savjet! Please! 😉
Sto da radim?
summermorning is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.04.2025., 23:12   #2
usudi se .. od očekivanja je teže jedino iščekivanje. Povedi je u kazalište.
Atria is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.04.2025., 23:33   #3
Ona je jezero?
Old 12.04.2025., 08:58   #4
Quote:
Panga kaže: Pogledaj post
Ona je jezero?
jezero?!
anonimna123 is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.04.2025., 09:05   #5
Nije do mene nego "pametnog telefona" koji sam ubacuje rijeci. Treba pisati umjesto jezero - hetero. 😉
summermorning is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.04.2025., 09:13   #6
Ja mislio da ce bit neka zanimljiva hetero prica kad ono...
V8Motor is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.04.2025., 12:41   #7
Quote:
V8Motor kaže: Pogledaj post
Ja mislio da ce bit neka zanimljiva hetero prica kad ono...
"Zao mi je" kaj sam "razocarala"!
summermorning is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.04.2025., 21:44   #8
Quote:
summermorning kaže: Pogledaj post
Dragi forumasi, trebala bih vasu pomoc/savjet! 😉

Imam jednu pomalo cudnu i zbunjucu "situaciju" sa frendicom.
Naime, to nesto medju nama traje vec par mjeseci i vec me polako to vec i izludjuje.
Iskreno, priznajem da mi je emocionalna inteligencija u laganoj banani i da mi je trebalo dosta vremena da "desifriram" njezino neobicno ponasanje jer srecom, tu osobu ipak ne poznajem od jucer,... Uglavnom, taj dio nje mi je stran i totalno nepoznat.
Ona je jezero i u vezi je vec neko krace vrijeme, a mene pak privlace jedino i iskljucivo zene.
Cujemo se svaki dan, a kavu samnom izbjegava. Ja sam pred ohoho godina bila zaljubljena, ali nikad nista - kao - spol je prepreka. S vremenom se odljubila i nastavile prijateljstvo. Ne moram ni pricati kako je tezak osjecaj bio,...
I, evo nas u ovoj godini. Ima toga vise kaj sam sa vremenom povezala i spojila u svoju cjelinu. Nije tip osobe koja Ce pricati o svojim osjecajima i sad meni u facu reci kaj je. Sve mi nekako na indirektan nacin pokazuje da joj se najvjerojatnije svidjam ja. Ali, ovako - suti.
Da se vratim na ono - kavu samnom izbjegava. Zasto? Kazem, i meni je trebalo vremena da shvatim. Ona je meni pustila pjesmu neku ljubavnu pjesmu, a ja nista. Ne da ja nebi htjela takodjer nesto ili sl., a ja sam mislila da mi samo hoce da cujem neku novu, ali dobru stvar.
Od tada, znaci, cujemo se cesto, ali susret samnom od tada izbjegava.
Ja ju razumijem, ali kako da joj dam do znanja da sam i ja nesto pocela osjecati prema njoj i da mi je stalo do nje. Ona se je sigurno povukla na neki nacin jer ne zeli ostati povrijedjena ili misli da ja ne tezim istom kao i ona sama.
Ja se sve nesto trudim oko nje, ali ona kao da je podigla neki štit i ne mogu nista uz silno pokusavanje.
Moram priznati da me ta cijela situacija vec lagano iscrpljuje i da bez obzira tko i sta misli o takvim odnosima - ne zanima me, ovdje sam jer mi doista treba vas topli savjet! Please! 😉
Sto da radim?
zalosno, ali istinito, da se radi o nekoj hetero situaciji, vec bi bilo 100 postova, ali nemoj da te to obeshrabri!
moje misljenje na tvoju situaciju je - poljubi je i tad ces nadam se najbolje znat!
javi kako je proslo, hehe.
anonimna123 is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.04.2025., 00:25   #9
pusti poruke... idi do nje, i rijesi to jednom zauvijek
Degliorsi is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.04.2025., 00:37   #10
Quote:
Degliorsi kaže: Pogledaj post
pusti poruke... idi do nje, i rijesi to jednom zauvijek
Znam da ako krenem direktno, dobit cu kontra efekt! Kako?
summermorning is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.04.2025., 03:06   #11
Quote:
ides u glavu! dobit ces odgovor na pitanje a ne odgadjanje i onda si nacisto

da je obrnuta situacija kako bi ti zelila da se to odigra?
Degliorsi is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.04.2025., 06:47   #12
Ona je hetero, ali ti joj se ipak možda sviđaš. Znači možda nije baš 100% hetero, možda je malo i bi. No vjerojatno joj to nije lako priznati ni samoj sebi, a kamoli tebi. Vjerojatno ne želi biti bi, jer to nije u skladu sa njenim svjetonazorskim načelima, ne bi mogla prihvatiti "što će selo reć", itd. Zato te izbjegava, želi zatomiti tu emociju u sebi koja joj se javila, a koju doživljava nepoželjnom i ne zna kako da se sa njom nosi. Ako je tako, za njeno dobro je možda najbolje da ništa ne pokušavaš, da se praviš da ništa nisi primjetila, i da ju pustiš da ju prođe.

No, ako te u jednom trenutku opet prestane izbjegavati, i ako opet počne pokazivati signale, to će možda biti znak da je neke dvojbe raščistila u sebi i da je sada spremna na slijedeći korak. Tada možeš i ti pokazati da primjećuješ nešto, ali budi nježna, nemoj prenaglo da ju ne uplašiš. Možeš kao u šali nabaciti neki komentar tipa "A jel se ja tebi malo sviđam?", ili je kao frendovski poljubiti u obraz (cure to inače rade i kad su hetero), ili tako nešto, pa vidjeti njenu reakciju. Ako je reakcija negativna, ne forsiraj dalje. Ako je pozitivna nastavi u tom stilu, ali i dalje postepeno, dok se skroz ne otvori.

I naravno, ono najvažnije, javi ovdje nama kako je bilo!
Old 13.04.2025., 08:34   #13
Quote:
Zna ona, nada se da ces se smiriti.
Sitnice koja ti pretvaras u romanticne geste su vjerovatno projekcije i nade s tvoje strane.
Ona se povlaci kad joj postane neugodno, u valovima.
Old 13.04.2025., 14:54   #14
Smisliti cu neki takticki pristup i u svakom slucaju vam javim!

Hvala!
summermorning is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.04.2025., 00:35   #15
Quote:
skeptik kaže: Pogledaj post
Ona je hetero, ali ti joj se ipak možda sviđaš. Znači možda nije baš 100% hetero, možda je malo i bi. No vjerojatno joj to nije lako priznati ni samoj sebi, a kamoli tebi. Vjerojatno ne želi biti bi, jer to nije u skladu sa njenim svjetonazorskim načelima, ne bi mogla prihvatiti "što će selo reć", itd. Zato te izbjegava, želi zatomiti tu emociju u sebi koja joj se javila, a koju doživljava nepoželjnom i ne zna kako da se sa njom nosi. Ako je tako, za njeno dobro je možda najbolje da ništa ne pokušavaš, da se praviš da ništa nisi primjetila, i da ju pustiš da ju prođe.

No, ako te u jednom trenutku opet prestane izbjegavati, i ako opet počne pokazivati signale, to će možda biti znak da je neke dvojbe raščistila u sebi i da je sada spremna na slijedeći korak. Tada možeš i ti pokazati da primjećuješ nešto, ali budi nježna, nemoj prenaglo da ju ne uplašiš. Možeš kao u šali nabaciti neki komentar tipa "A jel se ja tebi malo sviđam?", ili je kao frendovski poljubiti u obraz (cure to inače rade i kad su hetero), ili tako nešto, pa vidjeti njenu reakciju. Ako je reakcija negativna, ne forsiraj dalje. Ako je pozitivna nastavi u tom stilu, ali i dalje postepeno, dok se skroz ne otvori.

I naravno, ono najvažnije, javi ovdje nama kako je bilo!
Ali, ja ne zelim da ju to prodje! ...
summermorning is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.04.2025., 06:47   #16
Quote:
Ali, ja ne zelim da ju to prodje! ...
To mi je jasno. Ali ako ti je prijateljica ili ako je voliš, onda ti je valjda stalo i do njenog dobra. Ako se ona ne osjeća ugodno zbog takvih osjećaja i ako ona želi da je prođe, onda je možda za nju bolje da je prođe, pa onda, ako tvoji osjećaji prema njoj nisu sebični, možda i ti želiš dobro za nju. Ne moraliziram, jasno mi je kako je to sve kompleksno, nemoguće je, pa i nezdravo, misliti samo na tuđe dobro a ignorirati vlastito, ali pokušaj gledati i njenu stranu priče i odvagnuti što je najbolje za obje.
Old 14.04.2025., 08:30   #17
Quote:
To mi je jasno. Ali ako ti je prijateljica ili ako je voliš, onda ti je valjda stalo i do njenog dobra. Ako se ona ne osjeća ugodno zbog takvih osjećaja i ako ona želi da je prođe, onda je možda za nju bolje da je prođe, pa onda, ako tvoji osjećaji prema njoj nisu sebični, možda i ti želiš dobro za nju. Ne moraliziram, jasno mi je kako je to sve kompleksno, nemoguće je, pa i nezdravo, misliti samo na tuđe dobro a ignorirati vlastito, ali pokušaj gledati i njenu stranu priče i odvagnuti što je najbolje za obje.
Aaa, razumijem! Samo sam htjela reci da je i meni stalo do nje vise nego sto ona mozda misli! 😞
summermorning is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.04.2025., 09:00   #18
Quote:
Aaa, razumijem! Samo sam htjela reci da je i meni stalo do nje vise nego sto ona mozda misli! 😞
Tebi je stalo do nje radi sebe, a ženska je hetero.
Old 14.04.2025., 09:44   #19
Quote:
A znam, it's complicated.
Old 14.04.2025., 11:43   #20
Quote:
A znam, it's complicated.
Vrijeme Ce najbolje pokazati! 😉
summermorning is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 18:18.