Natrag   Forum.hr > Društvo > Koronavirus > Skeptična perspektiva

Skeptična perspektiva Bez epidemioloških mjera

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 10.11.2021., 07:58   #1
Miroslav Radman, gdje je?

Interesantno, ali nema ga od 06 mjeseca 2021 u javnim istupima o koroni. A ima "ime i prezime" koje nešto znači, ne samo u Hrvatskoj.

Ovo mu je tadašnji zadnji istup o cjepivima:

https://www.youtube.com/watch?v=zazEhbOfW8Q

Interesantno da niti jedna televizija nije ovo prenjela, a vide se mikrofoni svih glavnih TV kuća.

Uglavnom, nije baš preporučio mRNA cjepiva (dakle Pfizer i Modernu).

Vjerujem da bi imao što reći o ovom trenutnom ludilu koje vlada oko cjepljenja i Covid potvrda...čisto sa stručnog stajališta. Zamišljam si njega u sinoćnjem Otvorenom, pa se pitam da li bi se doktorica Bubaš tako bahatila (i docirala) i njemu?

Naravno, to je retoričko pitanje. Jasno je da takav stručnjak, sa takvim "imenom i prezimenom" ne bi niti bio pozvan, pogotovo kada mu je stav više-manje jasan.

Ali, nema ga. Nema njegovih izjava, dok recimo ovaj Čičin-Šajn ispada iz paštete.
Odgovori s citatom
Old 10.11.2021., 09:47   #2
Pa to je bar očito zašto je nestao. Čovjek ne želi da mu unište reputaciju u znanstvenom svijetu, a to bi učinili, znači doživio bi javni linč radi svog znanja i istine koju govori.

Čovjek je inteligentan i povukao se jer bi samo nadrapao i bio javno ismijan.
Lily Valley is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.11.2021., 09:53   #3
Quote:
Lily Valley kaže: Pogledaj post
Pa to je bar očito zašto je nestao. Čovjek ne želi da mu unište reputaciju u znanstvenom svijetu, a to bi učinili, znači doživio bi javni linč radi svog znanja i istine koju govori.

Čovjek je inteligentan i povukao se jer bi samo nadrapao i bio javno ismijan.
Slažem se djelomično.

Ali Miroslav Radman ipak nije makar tko kad je stručnost u pitanju...i nije baš samo tako lako njemu reći da je diletant i nestručna osoba (kao Laucu recimo). Zar bi to njemu rekla jedna doktorica Bubaš? Možda u svojoj bahatosti i bi, tko zna. Ali velim, njegova izjava bi imala itekakvu težinu.

A ima i neke godine da ga to i ne bi trebalo više zabrinjavati. I poprilično je financijski neovisan.

Ali dobro, svatko za sebe zna gdje je granica do koje smije ići. Vjerojatno nakon ove gornje izjave sa linka mu se dalo do znanja da ju je i prešao...
Odgovori s citatom
Old 10.11.2021., 10:06   #4
Quote:
MLADJO kaže: Pogledaj post
Slažem se djelomično.

Ali Miroslav Radman ipak nije makar tko kad je stručnost u pitanju...i nije baš samo tako lako njemu reći da je diletant i nestručna osoba (kao Laucu recimo). Zar bi to njemu rekla jedna doktorica Bubaš? Možda u svojoj bahatosti i bi, tko zna. Ali velim, njegova izjava bi imala itekakvu težinu.

A ima i neke godine da ga to i ne bi trebalo više zabrinjavati. I poprilično je financijski neovisan.

Ali dobro, svatko za sebe zna gdje je granica do koje smije ići. Vjerojatno nakon ove gornje izjave sa linka mu se dalo do znanja da ju je i prešao...
Sve je stvar reputacije, evo i ti i ja imamo o njemu dobro mišljenje na temelju reputacije koju je stekao kroz javne medije. Osobno ga ne poznajem i upoznala sam njegov rad isključivo kroz medije.

Mediji te mogu satrati za čas, nema toga koga mediji nisu u stanju napraviti ridikulom. Za ljude kao on trenutno nema mjesta u javnom prostoru, jer bi u protivnom čitali njegovo mišljenje. Nema tu neke mudrosti.
Lily Valley is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.11.2021., 11:58   #5
a ka' pitaju ljude za mišljenja i uputstva
oni nisu ni svjesni da im stavljaju odgovore u usta

stanje uma je da drugi rješava probleme
a one koji nude rješenje tretiramo ka' kretene
babunovich is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.11.2021., 22:30   #6
Quote:
MLADJO kaže: Pogledaj post
Slažem se djelomično.

Pa on je proglašen diletantom u medijima, kao i Pavelić. Da ne kažem tu po Forumu su baš mene napadali kad sam postala intervju s njime još u travnju 2020. ovi sendvičari i mislim Herr Čikič personalno, jedno vrijeme je tu čarao.

Kaj mu to treba... Tko je shvatio, shvatio je još u ožujku 2020., tko se napaja na TV vijestima i javnim medijima ne može shvatiti jer je zombi.

A što bi on još trebao reći? Sve je rekao tada. Ljudi ne pamte, ne žele slušati takve stvari, nego im je veći autoritet krava Bubaš. Ne možeš tu ništa napraviti.
Arijela is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.11.2021., 22:41   #7
Quote:
Arijela kaže: Pogledaj post
Pa on je proglašen diletantom u medijima, kao i Pavelić. Da ne kažem tu po Forumu su baš mene napadali kad sam postala intervju s njime još u travnju 2020. ovi sendvičari i mislim Herr Čikič personalno, jedno vrijeme je tu čarao.

Kaj mu to treba... Tko je shvatio, shvatio je još u ožujku 2020., tko se napaja na TV vijestima i javnim medijima ne može shvatiti jer je zombi.

A što bi on još trebao reći? Sve je rekao tada. Ljudi ne pamte, ne žele slušati takve stvari, nego im je veći autoritet krava Bubaš. Ne možeš tu ništa napraviti.
Čikič je bio ovdje? Koji je on da mu pošaljem pp?!

Radman je shvatio da ne valja bacati bisere pred svinje. Čovjek ne želi biti razapet jer je inteligentniji i čovječniji od drugih.
Lily Valley is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.11.2021., 22:47   #8
Quote:
Lily Valley kaže: Pogledaj post
Čikič je bio ovdje? Koji je on da mu pošaljem pp?!

Radman je shvatio da ne valja bacati bisere pred svinje. Čovjek ne želi biti razapet jer je inteligentniji i čovječniji od drugih.
Ne sjećam se, ja bih rekla da je to on bradom, jer je bio jednako bahat i s visoka se obrušavao onim istim suludim frazetinama. To je bilo na samom početku negdje. To sam ja zaključila nije se predstavio kao takav, ali spika ista...

Vidiš da se više ne javlja, lovu je dobio, nema više potrebe da huška jer ovi poslušno provode uništavanje zemlje i ljudi.
Arijela is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.11.2021., 13:09   #9
Evo i tu da stavim taj famozni intervju iz travnja 2020.

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti...roblem-1014055
Arijela is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.11.2021., 13:24   #10
Quote:
Arijela kaže: Pogledaj post
Evo i tu da stavim taj famozni intervju iz travnja 2020.

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti...roblem-1014055
U ovome je sve rekao:

"Kako to da se vrlo rijetki usuđuju dijagnosticirati zdravstveno stanje medicine i biomedicinskih istraživanja? Ili, kako to da meni sada, dok razgovaram s vama, pada na pamet samocenzura “pazi što govoriš, Radmane, jer nećeš dobiti ni paru za svoje projekte, pa makar bili najbolji na svijetu”.
Odgovori s citatom
Old 13.06.2023., 09:55   #11
Dugo nije bio podoban za gostovanja na MSM medijima. U ožujku je imao zanimljiv nastup na HRT-u.

Najzanimljiviji dio počinje od cca 4 minute pa do 9 minute. Kao da nije mogao/smio/želio na HRT-u više o tomu.

Phlegma is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.06.2023., 18:09   #12
Quote:
Phlegma kaže: Pogledaj post
Dugo nije bio podoban za gostovanja na MSM medijima. U ožujku je imao zanimljiv nastup na HRT-u.

Najzanimljiviji dio počinje od cca 4 minute pa do 9 minute. Kao da nije mogao/smio/želio na HRT-u više o tomu.

Hvala kaj si ovo stavio, odlična emisija, Radman sjajan, a veseli me što Tončica ima dobru emisiju ....
buc2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.06.2023., 20:22   #13
Quote:
Phlegma kaže: Pogledaj post

Hvala za ovo. Svaka Čast, dr. Radman.
JosipMiller is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.06.2023., 23:54   #14
Quote:
JosipMiller kaže: Pogledaj post
Hvala za ovo. Svaka Čast, dr. Radman.
Kakav anivakser, bioterorist, bakoubojica, ultradesničar, Trumpist, Putinoljubac, Rusofil, nepoštivaljelj struke, ravnozemljaš, Zokijevac.

"Eksplozija nekompetencije ili urota?"
Što radi faktograf, zašto čeka.
Old 15.06.2023., 00:12   #15
Može li se cijepivo zamijeniti Radmanovim eliksirom mladosti "Energizer HPE 40"?

Kako on diluje protiv korone?
Hiawatha87 is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.06.2023., 22:42   #16
Quote:
2livenoge kaže: Pogledaj post
Kakav anivakser, bioterorist, bakoubojica, ultradesničar, Trumpist, Putinoljubac, Rusofil, nepoštivaljelj struke, ravnozemljaš, Zokijevac.
Klerofašist i katotaliban.
Phlegma is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.06.2023., 22:59   #17
Quote:
Hiawatha87 kaže: Pogledaj post
Može li se cijepivo zamijeniti Radmanovim eliksirom mladosti "Energizer HPE 40"?

Kako on diluje protiv korone?
Jos se nije pokazao ucinkovitim u izazivanju kardiovaskularnih bolesti i unistavanju imunog sistema, dakle nikako ne moze biti zamjena za spomenuto sredstvo.
Frogl is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.06.2023., 05:28   #18
Quote:
Frogl kaže: Pogledaj post
Jos se nije pokazao ucinkovitim u izazivanju kardiovaskularnih bolesti i unistavanju imunog sistema, dakle nikako ne moze biti zamjena za spomenuto sredstvo.
Kako ti je naletio na volej

Sent from my SM-G970F using Tapatalk
arecar is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.06.2023., 12:17   #19
Quote:
2livenoge kaže: Pogledaj post

"Eksplozija nekompetencije ili urota?"
Što radi faktograf, zašto čeka.
O jadan li si... Ne samo da jemaš dvi live noge, nego si i sa glavon falija !
buc2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.06.2023., 11:06   #20
Quote:
buc2 kaže: Pogledaj post
O jadan li si... Ne samo da jemaš dvi live noge, nego si i sa glavon falija !
Mislim da je kolega samo sarkastičan. I dobra je poanta, đe je faktograf!?

I, što kažete, koliko je Radman bio u pravu još tamo 2020.?

https://danas.hr/hrvatska/akademik-m...5-0242ac120013

Quote:
Miroslav Radman je iz Splita opet kritizirao medijsko izvještavanje oko korone, ponovio brojke Državnog zavoda za statistiku i rekao da kao član Vladinog znanstvenog savjeta 'svira malo drugačiji instrument od drugih'.

"Ne znam koji je nivo inženjerstva ovog puta i zašto je Covid postao takva zvijezda i celebrity, sada kada imamo manje smrtnih slučajeva nego u isto doba prošle godine. U ovom dijelu godine ima 1967 smrti manje nego u istom dobu prošle godine. Čovjek se onda zdravim razumom pita gdje je tako strašan problem?"

"Je li inženjerstvo, pa i medijsko, stvorilo više problema - neka ljudi promisle svojom glavom, inače će biti teror. Moguće je da u ovoj situaciji bude više bolesti jer ljudi ne razmišljaju hladnom glavom. To je sasvim moguće - ne misli se hladnom glavom, a i sami znanstvenici se natječu tko će ispasti ozbiljniji."

"Ja se skladno uklapam u Vladin znanstveni savjet, funkcioniramo kao simfonijski orkestar, samo što ja sviram malo drugačiji instrument od drugih -treba reći brojke koje nitko ne govori, pa ću ih onda ja izreći. Dobro je da ljudi čuju, ja sam za slobodu mišljenja i da promisle svojom glavom - inače će biti teror."
#inacecebititeror

Phlegma is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 14:13.