Natrag   Forum.hr > Razno > Arhiva > EURO 2024

EURO 2024 Fußball im Herzen Europas

Tematski alati Opcije prikaza
Old 10.06.2024., 21:26   #1
Skupina E: Belgija, Slovačka, Rumunjska, Ukrajina

Skupina E

Belgija
Jedan od stalnih favorita za ići daleko koji skoro pa redovito prdi u rosu. Zadnja šansa za De Bruynea i Lukakua da nešto naprave. U sjajnom su nizu sa 15 utakmica bez poraza - zadnji je bio od Maroka na Mundijalu.

Osim nabrojanih Lukakua i De Bruynea, od senatora tu su još Verthongen i Witsel, koji bi se trebali oprostiti nakon turnira. Veliki nedostatak je najbolji svjetski golman Curtois koji se oporavio, ali ipak ne ide u Njemačku.

Sa klupe ih predvodi Domenico Tedesco.

Slovačka
Belgija će natjecanje otvoriti protiv Slovačke u Frankfurtu. Slovaci su na trećem Euru zaredom, a na pretprošlom su prošli skupinu. U kvalifikacijama su završili drugi, ispred Islanda i Luksemburga. Nakon promjenjive forme u Euro ulaze sa dva 4-0 trijumfa u pripremama, protiv San Marina i Walesa.

Nema nekih spektakularnih imena, izdvajaju se precijenjeni Škriniar i već vremešni Kucka uz Newcastleovu rezervu Dubravku.

Izbornik im je Francesco Calzona, koji je zadnju polusezonu bio i gasitelj vatre podno Vezuva. Slovaci se nadaju da to nije utjecalo na pripremu turnira u Njemačkoj.

Rumunjska
Domovina Maradone Sa Karpata vraća se na Euro nakon pauze na prošlom. Prošli su jako izjednačenu skupinu sa Izraelom i Švicarskom i evo ih među elitom. No, sjajne kvalifikacije pokvarile su očajne pripremne utakmice - tri remija i poraz, a u zadnja dva testa su odigrlai 0-0 doma sa slabom Bugarskom i patuljcima iz Lihtenštajna te su ispraćeni zvižducima.

Težak zadatak čeka izbornika Iordanescua, bit će jako teško ovaj prosječan skup igrača (najzvučnije ime je Stanciu koji igra u Arabiji, Puscas je u Bariju, Hagi junior u Alavesu) odvesti dalje, pa čak i ostvariti pobjedu.

Da im je vratiti Hagija, Munteanua, Popescua, Moldovana, Mutua...

Ukrajina
Rumunji će u Munchenu po bodove krenuti protiv Ukrajinaca, koji su do trećeg uzastopnog nastupa došli preko dodatnih kvalifikacija (BiH pa Island), u skupini su bili sa finalistima zadnjeg Eura i ispali za dlaku. Rebrov ima jako izbalansiranu ekipu sa nekoliko odličnih pojedinaca i mogao bi daleko. Čak mislim da bi mogli biti #1 u skupini.

Roster im u svakoj liniji ima sjajne igrače iz top klubova - Real, Everton, Arsenal, Chelsea, naprijed je prvi topnik Primere, a Šahtar i Dinamo su dali po šest igrača.

Posebno ću ih ispratiti.

ROSTERI https://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_E...squads#Group_E
RASPORED https://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_Euro_2024_Group_E
mitch is offline  
Old 10.06.2024., 21:38   #2
Slava Ukrajini!

Mislim da će biti ugodno iznenađenje...
Old 10.06.2024., 21:45   #3
Sad bi Ćiro rekao da su Ukrajinci prvi favorit turnira jer su jedini u ratu

I meni su izbor za dark horsea, jako mi se sviđaju igračići koje imaju
mone8 is offline  
Old 10.06.2024., 22:23   #4
Dobro je da nisam jedini, da ne ispadne da sam ih nahvalio zbog rata.

Ali realno, dobra su momčad, Belgija je meh, a ova dva se nisu smjela plasirati - ali eto, imamo 24 ekipe pa su se provukli. Čuj, ne zabiti Bugarima pa Lihtenštajnu.
mitch is offline  
Old 10.06.2024., 23:53   #5
Ukrajina se trebala možda i direktno plasirati da je bio drugi sudac u zadnjoj utakmici protiv Italije, ali nisu baš briljirali u play-offu. Rumunjska i Slovačka žali bože. Walk in the park za favorite.

1. Belgija 9
2. Ukrajina 4
3. Rumunjska 2
4. Slovačka 1
Old 11.06.2024., 11:48   #6
Ispratit ćemo Rumunje
Old 11.06.2024., 11:59   #7
Ovo bi mogla biti jedna od najizjednačenijih & najdosadnijih skupina gdje bi tablica na kraju mogla izgledati ovako:

1 Rumunjska 3
2 Ukrajina 3
3 Belgija 3
4 Slovačka 3
Mačak Gaston is offline  
Old 11.06.2024., 14:13   #8
Ukrajina je na papiru prilicno solidna, ali igrama bome nisu impresionirali, svejedno mislim da bi trebali biti drugi cisto na racun te individualne kvalitete.
Old 11.06.2024., 20:05   #9
na prvu sam se pitao čemu ovo "precijenjeni" Škriniar iako lik je stvarno propao u zadnje vrijeme hm

u čitavoj grupi mi jedino ukrajinci izgledaju kompaktno i s kemijom tako da me ne bi čudio dobar rezultat možda kao i prošli put
Imran is offline  
Old 11.06.2024., 21:02   #10
fali kada muha doda salati pa sve to nadgleda zabavnik a kucka grijesi. štrba, pekarik, štok, jakubo.

kucka je i dalje tu i pekarik a sada imamu dudu, dubravku i streleca.

velika je slovakia
klingonac_worf is offline  
Old 11.06.2024., 21:51   #11
Možda najdosadnija skupina turnira, tu sumnjam da ću išta pogledati.
Belgija mi ne kotira baš za nekog favorita, ali ovu skupinu moraju proći kao prvi. KDB nije više mladić, ali mislim da će imati motiva, a Lukaku je dark horse za kladionice za najboljeg strijelca turnira (s obzirom na to kakvu skupinu imaju). Prolaze oni ovo dalje, ali s najjačima se ne mogu nadmetati.
Ukrajinci su zanimljiva repka i vjerujem da s posebnim nabojem mogu ovu skupinu proći. Ima tu i kvalitete na terenu za potkrijepiti takve teze. Iako ne igraju kod kuće već neko vrijeme, u Njemačkoj su imali dosta tekmi kao domaćini pa bi im teren i okruženje mogli biti poznatiji nego drugima.
Rumunjska slovi za defenzivno dosta tvrdu ekipu i kad se pogleda dobro su oni te kvalifikacije riješili. Bit će dosadno ih gledati i vjerojatno će isfrustrirati svakog protivnika, ali iznad 3.mjesta ih ne vidim.
Slovačka mi je draga država, lijepo ih je vidjeti na ovom turniru, ali sumnjam da mogu daleko. Pošto sam nekako sklon tome da je Ukrajina ovdje best of the rest, onda tom logikom Slovaci bi mogli se boriti za 3.mjesto.

Belgija prva, dalje stvarno sve moguće, iako Ukrajina nekako favorit za 2.mjesto
andy jazz is offline  
Old 11.06.2024., 23:15   #12
Belgija bi inače možda negdje i kiksala, ali u ovako lošoj skupini nema šanse da ne osvoje svih 9 bodova. Rumunjska bi mogla biti ugodno iznenađenje turnira

Moja prognoza:
  1. Belgija 9
  2. Rumunjska 4
  3. Ukrajina 2
  4. Slovačka 1
Mia Fan is offline  
Old 12.06.2024., 13:31   #13
Mogli bi Belgijci napraviti bolji rezultat sada kad se toliko ne očekuje, nego kad su kao favoriti iz sjene prdili u rosu (osim 2018). Manji pritisak, a ima tu i dalje ozbiljnih igrača (i ponešto neozbiljnih).
Old 12.06.2024., 14:34   #14
grupa im je laganica, proci ce vjerojatno i prvu KO tekmu, al onda osima ako im se bas jaaaako ne posreci sa zdrijebom mislim da ispadaju
Padrone is offline  
Old 12.06.2024., 17:11   #15
Ukrajina 9
Belgija 6
Slovačka 3 (prolazi)
Rumunjska 0
GojkoVelicanstv is offline  
Old 17.06.2024., 14:31   #16
Drugi moj dark horse danas igra, prvi (Slovenija) je dobro počeo. Očekujem laganu pobjedu protiv Rumunja i već velik korak k nokaut fazi.

I Puscas i Hagi na klupi, baš mi je žao što nisu ostvarili svoj potencijal
mone8 is offline  
Old 17.06.2024., 14:39   #17
Iskreno, najdosadnija skupina, čak ni nemam volju gledati današnje tekme, pogotovo prvu
Tomo1972 is offline  
Old 17.06.2024., 14:41   #18
Takve su mi iskreno najdraže na prvenstvima
mone8 is offline  
Old 17.06.2024., 14:48   #19
Ovu skupinu baš ne doživljavam,ali pogledat će se...
Old 17.06.2024., 14:54   #20
Samo za najzesce je ova

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 06:48.