Eurosong Hello, Europe! This is Forum.hr calling! |
|
|
14.07.2024., 03:01
|
|
Moderator
Registracija: Dec 2015.
|
🇳🇱 Nizozemska 2025. (Claude - C'est La Vie)
Prvi nastup: 1956.
Broj pobjeda: 5 (1957., 1959., 1969., 1975., 2019.)
Posljednji/a predstavnik/ca: Joost Klein
Pjesma: "Europapa"
Rezultat: 2. mjesto u 2. polufinalu (diskvalificiran u finalu)
Metoda odabira za 2025. godinu: Neizvjesno sudjelovanje
|
|
|
14.07.2024., 17:10
|
|
🌅 New Day Will Rise ☀️
Registracija: Aug 2018.
|
Znate da je moj stav oko diskvalifikacije Joosta bio i ostao isti, a to je da je to bila prestroga odluka. Barem dok ne bude objavljeno neko službeno očitovanje koje bi mi promijenilo mišljenje. Međutim, iskreno se nadam da ga Nizozemci neće odabrati internim putem jer će kotirati visoko i na kladionicama i u eurovizijskoj zajednici samo zbog tih sympathy votes.
|
|
|
14.07.2024., 17:40
|
|
Lujka u kabanici
Registracija: Jul 2021.
|
joost je imao catchy pjesmu i samo ga je diskvalifikacija spasila od lošega plasmana. ono kako je nedavno rekao da je otvoren za eurosong 2025, iskreno se nadam da neće opet morati nasilu plakati za dedom ovaj put.
|
15.07.2024., 21:25
|
|
🌅 New Day Will Rise ☀️
|
Predstavnica Nizozemske iz 2013. godine, Anouk, prije dva dana sudjelovala je na North Sea Jazz festivalu, gdje je izjavila kako ima pjesmu napisanu za Eurosong.
Quote:
Anouk kaže:
Napravila sam zbilja snažnu pjesmu, savršenu za Eurosong, no više ne postoji nikakav odbor kojem bih ju mogla prezentirati pa ne znam komu da pošaljem svoju prijavu.
|
Da podsjetimo, zbog situacije s Joostom nizozemsko sudjelovanje još je pod upitnikom, a njihov HoD Twan van de Nieuwenhuijzen odstupio je s te pozicije prije nepuna tri tjedna.
|
|
|
16.07.2024., 09:18
|
|
La gente purtroppo parla
Registracija: Aug 2013.
|
Anouk je kenselovana u Nizozemskoj pa može samo sanjati 
|
|
16.07.2024., 10:39
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2012.
|
Quote:
PamSwynford kaže:
Anouk je kenselovana u Nizozemskoj pa može samo sanjati 
|
Zašto?
Neko vrijeme sam ju pratila, bila mi je odlična, onda sam skužila da se očito negdje pogubila, počela je na društvenim mrežama objavljivati sve i svašta, ništa vezano uz glazbu pa sam izgubila interes.
sorry na offtopičarenju.
btw, joost i kaarija i njihova nova pjesma.  
Edit: Kaj se tiče Anouk, progugla sam, osim nedavnih transfobičnih ispada, bila je i ona epizoda s Black Pete-om od prije par godina.
|
|
|
18.07.2024., 13:49
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2020.
|
Ako se Joost vrati to bi bilo to, idemo u Nizozemsku u 2026. godini. Ove godine bi možda i osvojio glasove publike, svakako bi se našao u top 2 zajedno sa Eden, a što bi tek bilo da nagodinu na maksimum potencira to što je ove godine bio diskvalificiran? Samo na temelju toga bi dobio još puno bodova, ipak smo se uvjerili da je kralj marketinga, ili kako se već prozvao. Slažem se sa komentarima da nam ne treba Anouk.
Moj top 3 zadnjih pjesama:
1. De diepte
2. Burning Daylight
3. Europapa
|
|
|
18.07.2024., 21:00
|
|
🌅 New Day Will Rise ☀️
|
Prema pisanju nizozemskih medija, AVROTROS je odgovorio Anouk na način da su joj poručili kako su sretni njenim interesom, ali i da su općenito šanse sudjelovanja Nizozemske na Eurosongu u Švicarskoj jako male. TV kuća i dalje ima problema s EBU-om, a konačna odluka bit će donesena u rujnu.
|
|
|
19.07.2024., 00:09
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2023.
|
Biće veselo 2025. Hehe
|
|
|
19.07.2024., 00:11
|
|
Species 5618
Registracija: Nov 2009.
|
Joost sigurno ide sljedeće godine u inat EBU. pazite kaj vam dobri stari manchild kaže
|
|
|
19.07.2024., 00:48
|
|
meow
Registracija: Apr 2008.
|
Obzirom da Dutchevi biraju interno svog predstavnika, nema tog boga koji bi ga opet izabrao. Ikad.
Donio je vise štete nego koristi svojoj delegaciji a nijedna zemlja ne zeli ostati zapamcena po negativnostima
|
|
|
19.07.2024., 09:05
|
|
Species 5618
|
Kad je bio otkazan esc sljedeci esc je isao isti izvođač
|
|
|
09.08.2024., 08:02
|
|
Boooooo
Registracija: Sep 2019.
|
Iako volim da na ESC-u ima što više država, za Nizozemsku se ipak nadam da će, nakon svega što se izdogađalo, preskočiti izdanje 2025.
Još uvijek čekam crno na bijelo da saznamo što se točno dogodilo između Joosta i žene koja ga je prijavila. Nema mi smisla braniti ga (što fanice već mjesecima rade) dok ne znamo što je bilo i je li odluka o diskvalifikaciji ipak bila previše stroga.
|
|
09.08.2024., 20:17
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
cas kaže:
[yt]IiHFnmI8pxg
|
Lutka!
|
|
|
27.08.2024., 22:45
|
|
🌅 New Day Will Rise ☀️
|
Quote:
Amelie88 kaže:
Iako volim da na ESC-u ima što više država, za Nizozemsku se ipak nadam da će, nakon svega što se izdogađalo, preskočiti izdanje 2025.
|
Čisto sumnjam da će se to dogodit. Izigravat će žrtvu i pravit dramu do predzadnjeg dana deadlinea i onda nevoljko potvrdit sudjelovanje uz poneku oštru riječ u svojoj potvrdi 
|
|
|
30.08.2024., 16:17
|
|
🌅 New Day Will Rise ☀️
|
U najnovijoj izjavi nizozemske televizije NOS nakon sastanka čelnika AVROTROS-a s EBU-om, a koju prenosim u cijelosti, naravno, još uvijek ništa ne znamo oko nizozemskog sudjelovanja na Eurosongu u Švicarskoj.
Quote:
NOS kaže:
It remains uncertain whether the Netherlands will participate in the upcoming Eurovision Song Contest. Normally every summer is the time for artists to send their entries to AVROTROS, the broadcaster responsible for the Netherlands' participation in the Eurovision Song Contest. But this year submissions are still closed due to Joost Klein's disqualification in the last edition.
After all the events that happened at the Eurovision Song Contest, AVROTROS wants to change several things structurally in the event. The broadcaster previously sent a letter about this to the organizer of the Eurovision Song Contest, EBU. There has also been conversation between the broadcaster and the organizer over the past two weeks, but AVROTROS will not yet be able to give a definitive answer on next year's entry.
If the Netherlands do not participate next year, it will be only the fifth time in the competition's 68-year history.
|
|
|
|
30.08.2024., 22:49
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
manchild kaže:
Joost sigurno ide sljedeće godine u inat EBU. pazite kaj vam dobri stari manchild kaže
|
   da vidimo i to čudo!
|
|
|
31.08.2024., 03:13
|
|
Moderator
Registracija: Dec 2015.
|
Ova država drži toliko toga u svojim rukama, da se točno bojim što se sprema. Postoji mit da je ona sljedeća, odnosno prva država nakon Velike petorke po novcu kojeg izdvaja za Eurosong, dakle 6. po redu. Ne znam kako funkcionira EBU-ov pravilnik budući da je ovo bio presedan, može li se jednom izbačeni natjecatelj ponovno natjecati, no ako odluče vratiti onog paćenika, scenarij o kojem ne želim uopće razmišljati, no eto moram, bojim se da bi se mogli dobro okoristiti.
|
31.08.2024., 11:33
|
|
Species 5618
|
Quote:
cas kaže:
Ova država drži toliko toga u svojim rukama, da se točno bojim što se sprema. Postoji mit da je ona sljedeća, odnosno prva država nakon Velike petorke po novcu kojeg izdvaja za Eurosong, dakle 6. po redu. Ne znam kako funkcionira EBU-ov pravilnik budući da je ovo bio presedan, može li se jednom izbačeni natjecatelj ponovno natjecati, no ako odluče vratiti onog paćenika, scenarij o kojem ne želim uopće razmišljati, no eto moram, bojim se da bi se mogli dobro okoristiti.
|
što je najgore NET je platila pozamašnu svotu da sudjeluje i onda je DSQ, trebali bi joj vratiti novce
|
|
|
31.08.2024., 14:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2015.
|
Quote:
manchild kaže:
|
Toliko si puta bio u krivu u vezi svega da sam sada 100% siguran da ovaj ne ide, iako sam bio mišljenja kao i ti
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 09:47.
|
|
|
|