Eno i ino (Bez)Alkoholna pića - Ne očekujte Mladena Grdovića na stolu |
|
|
17.07.2008., 20:41
|
|
No Fate
Registracija: Nov 2006.
|
Sokovi u tetrapaku: da ili ne?
Ovako postao sam ovisnik o gustim sokovima u kutiji(tetrapak).
Da napomenemo proizvodi ih Bosanska Vitaminka(Vegafruit) i neznam nazive firmi ali se proizvode u Srbiji, Italiji , Madarskoj
i ti sokovi su jeftini 4 ili 5 kuna 1 litar,
e sad me zanima jesu li to zdravi sokovi ako nisu da malo prestanem piti ???  
|
|
|
17.07.2008., 21:16
|
|
xxx-type
Registracija: Sep 2004.
|
ni jedan sok nije zdrav na način da te ojačava i liječi. jedino što možeš dobiti od soka su kile zbog šećera, nebitno bio to pago, fructal ili neki noname.
|
|
|
17.07.2008., 21:25
|
|
No Fate
|
pa dobro ionako sam mrsav
a zanima me ima li neki hemija u njemu jeli setan
npr. mogu li se dobiti neke bolesti od njih
jer svaki dan popijembar po litar 
|
|
|
17.07.2008., 21:27
|
|
ja, samo bolja :-D
Registracija: Sep 2005.
|
Quote:
techno_maniac kaže:
pa dobro ionako sam mrsav
a zanima me ima li neki hemija u njemu jeli setan
npr. mogu li se dobiti neke bolesti od njih
jer svaki dan popijembar po litar 
|
secer ti ne koristi za debljanje. previse rafiniranih secera moze samo skoditi. bolje da pojedes vise neke hrane (mesa, tjestenine, rize ... plus, naravno, svjeze voce i povrce za PRAVE vitamine) nego da pijes umjetne sokove.
puno ljudi se natace s tim sokovima i zive xy godina (dakle, nisu stetni kao uzrocnik bolesti; osim ako sadrze ekstremno puno secera), ali naprosto nisu zdravi ni previse korisni. kemije imaju kako koji, ali imaju. osim onih sa certifikatom da nemaju nikakvih dodataka.
naravno, ovaj odgovor vrijedi ako te zanima zdrava prehrana i zdrav odnos prema tijelu.
|
|
17.07.2008., 21:33
|
|
No Fate
|
ma tome i zanima imam 20 godina pa sad bi da se malo pobrinem za sebe nije mi do debljanja to sam se nasalio ali me zanimalo za ove sokove inace jedem zdravu hranuiz svoje baste 
jedino stonekad u gradu pojedem cevape,pizzu,ili neki sendvic kecap majoneza i te nezdrave kalorije
|
|
|
17.07.2008., 21:48
|
|
|
Quote:
techno_maniac kaže:
ma tome i zanima imam 20 godina pa sad bi da se malo pobrinem za sebe nije mi do debljanja to sam se nasalio ali me zanimalo za ove sokove inace jedem zdravu hranuiz svoje baste 
jedino stonekad u gradu pojedem cevape,pizzu,ili neki sendvic kecap majoneza i te nezdrave kalorije
|
ma sve moze povremeno. ako se vecinom zdravo hranis, nece ti naskoditi neki "prekrsaj". al po mom misljenju nema smisla piti litre umjetnih vocnih sokova kad mozes lijepo piti vodu ili pojesti voce, ili isto to voce iscijediti i popiti. slazes se?
|
|
17.07.2008., 21:58
|
|
No Fate
|
Quote:
tough_cookie kaže:
ma sve moze povremeno. ako se vecinom zdravo hranis, nece ti naskoditi neki "prekrsaj". al po mom misljenju nema smisla piti litre umjetnih vocnih sokova kad mozes lijepo piti vodu ili pojesti voce, ili isto to voce iscijediti i popiti. slazes se?
|
to si 100% upravu ali znas kad se necim zarazis eh imam jos jedno pitanje
imam jos jednu veliku zarazu
puno jedem turske slatkise cokolade keksove i sve te stvari sto se pune cokoladom moze li mi od toga sta naskoditi dijabetis ili tako nesto
ali kako je ljeto prosao sam se toga valjda vrucina djeluje
|
|
|
17.07.2008., 22:12
|
|
|
Quote:
techno_maniac kaže:
to si 100% upravu ali znas kad se necim zarazis eh imam jos jedno pitanje
imam jos jednu veliku zarazu
puno jedem turske slatkise cokolade keksove i sve te stvari sto se pune cokoladom moze li mi od toga sta naskoditi dijabetis ili tako nesto
ali kako je ljeto prosao sam se toga valjda vrucina djeluje
|
gle, nisam strucnjak da ti to znam profesionalno objasniti, ali uzmi bilo koji casopis ili web-stranicu i citaj o seceru. SVI kazu isto: secer je stetan u pretjeranim kolicinama.
probaj ovo sto si nabrojao uzimati umjereno i prebaci se na voce umjesto ostatka. ili pij cisti vocni sok bez dodanog secera (ima onih domacih od jabuke 100% jabuka i nista drugo skoro u svim ducanima; a mozes ga i sam iscijediti ako imas sokovnik i ako ti se da).
|
|
17.07.2008., 22:19
|
|
No Fate
|
to i kontam u poceti nemoze se vise ovako puno novca trosim a nepotrebno
|
|
|
18.07.2008., 22:59
|
|
gadan tip
Registracija: Feb 2008.
|
NE
|
18.07.2008., 23:23
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Mar 2007.
|
malo smijesno vidit tetrapak onako na stolu medu ostali jelima...ali svi to pice danas
ja tog popijem na tone i zdrav sam ko trn. tijelo ravno. vise mi je dojadilo slusat sto smijes sto ne smijeh... to je gen!!!
kako moze bit takav otrov? 50 posto je voca.. pojeo ga sirovog ili preko strudle ista stvar... pola je ionako voda unutra... napio si se i vode. secer? i on je od faken biljke napravljen. o refiniranim ne znam nista... samo da znam da se kod nas prodaje na kile? a nazivate ga otrovom?
u ostalom ... puno kalija dobro za mozak
|
|
|
18.07.2008., 23:49
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2008.
|
šta mislite o novim jamnica sokovima, od 0,3 dcl, ne znam kako se zovu imaju posebnu ambalažu pastelnih boja i koštaju oko 8-9 kn.
Piše da su bez ičeg štetnog?
|
|
|
19.07.2008., 18:44
|
|
U samoizolaciji
|
ja bi samo nadoda 'a di nema rafiniranog secera'
vocni jogurti
keksi, slatkisi... kupovni ili domaci
sirupi
slastice iz pekara sve...
marmelade
....
|
|
|
21.07.2008., 15:45
|
|
U samoizolaciji
|
ne znam jeste ikad gledali kako se pravi vino? ali stavi se cijela vreca unutra onog najeftinijeg secera... i to se po dva puta pari...
ima ima secera u nama
|
|
|
22.07.2008., 13:47
|
|
No Fate
|
Quote:
supher mali kaže:
ne znam jeste ikad gledali kako se pravi vino? ali stavi se cijela vreca unutra onog najeftinijeg secera... i to se po dva puta pari...
ima ima secera u nama
|
vino i sva zestoka pica imaju u sebi secera neka manje neka vise 
|
|
|
22.07.2008., 23:21
|
|
xxx-type
Registracija: Sep 2004.
|
a kakvi je to najjeftiniji čećer? svašta se na ovom forumu pročita... sad će još netko provait da bi vino bolje bilo radit s medom
|
|
|
23.07.2008., 09:04
|
|
U samoizolaciji
|
pa ono u vreci. kad kupjes na vece kolicine je jeftinije? valjda.. a ne znam kakva su mu zrna i jel prociscen... sigurno nije ko onaj u prahu ali to nije poanta
nek se javi nutricizam guy i nek nam objasni sta da radimo. ja ne pijem ali izgleda da se sladim vise od alkoholicara
|
|
|
23.07.2008., 16:31
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2004.
|
Quote:
x-type kaže:
ni jedan sok nije zdrav na način da te ojačava i liječi. jedino što možeš dobiti od soka su kile zbog šećera, nebitno bio to pago, fructal ili neki noname.
|
čak i ovi 100%-tni od ananasa, naranče, grejpa, multivitamini ?
|
|
|
23.07.2008., 20:17
|
|
No Fate
|
Quote:
supher mali kaže:
pa ono u vreci. kad kupjes na vece kolicine je jeftinije? valjda.. a ne znam kakva su mu zrna i jel prociscen... sigurno nije ko onaj u prahu ali to nije poanta
nek se javi nutricizam guy i nek nam objasni sta da radimo. ja ne pijem ali izgleda da se sladim vise od alkoholicara
|
isti je to secer care samo je razlika u pakovanju
neke firme kupuju tako secer na vrece pa pakuju u mala pakovanja i stavljaju svoje ime i zive od toga 
|
|
|
24.07.2008., 07:19
|
|
U samoizolaciji
|
nek uvedu zakon tiketiranja proizvoda? rafinirani secer ili neki prirodniji dobiven na bazi...
uvedimo mi malo bolju praksu
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 01:29.
|
|
|
|